Aparcar al Passeig de les Roques continuarà sent gratuït a partir de dimecres

Imatge d’arxiu

A partir d’aquest dimecres, coincidint amb l’inici del mes de juliol, entrarà en vigor la zona blava d’estiu. Això vol dir que s’haurà de treure tiquet cada dia de la setmana, de dilluns a diumenge, per aparcar a les diferents zones blaves de l’àrea turística. La novetat d’enguany és que la zona blava del Passeig de les Roques quedarà fora de servei aquest estiu, per tant s’hi podrà seguir aparcant de manera gratuïta.

Ho ha avançat el president de Gestvia Josep Torres, qui ha explicat que en funció de l’afluència de vehicles, determinaran si més endavant la posen en funcionament.

L’única excepció aquest any serà al Passeig de les Roques. En aquest lloc no posarem en funcionament la zona blava d’estiu de moment, haurem d’anar veient quina és l’afluència i en funció de com evolucioni decidirem que fem. Però de moment no la posem en funcionament.

La zona blava d’estiu s’allargarà fins al 15 de setembre.

En el cas de la zona Turisme Sud, s’ha de treure tiquet cada dia entre les 9 del matí i les 22 de la nit. Pel que fa a la zona del pàrquing Les Palmeres la zona blava estarà operativa els mesos de juliol i agost; en horari de 9 h a 20 h de dilluns a diumenge. A la zona Turisme Nord caldrà treure tiquet de 9 h a 22 h cada dia.

A les zones blaves d’estiu es podran obtenir abonaments diaris oberts a tothom al preu de sis euros. Aquest tiquet es poden adquirir a les màquines expenedores i no seran vàlids per la resta de zones de Calella. Els diferents tiquets de zona blava també poden adquirir-se mitjançant l’aplicació mòbil Aparcare.

El Carrilet ja torna a circular però amb menys freqüència de pas

Ja circula el trenet turístic per Calella i ho ha fet amb el seu circuit habitual però reduint la freqüència de pas. La gran novetat d’enguany i adaptant-se a totes les mesures anticovid-19, és que es fan desinfeccions regulars després de cada servei, és obligatori l’ús de mascareta i abans de pujar els usuaris han de rentar-se les mans amb els dispensadors de gel hidroalcohòlic que han habilitat a l’interior dels combois. Aquesta són les mesures amb les quals reprèn la seva activitat el Carrilet, tres mesos més tard del que és habitual. Hauria d’haver començat a rodar a finals de març però l’estat d’alarma i la crisi generada pel coronavirus ho va paralitzar. Josep Torres és el president de Gestvia, empresa municipal que gestiona el servei del Carrilet.

Pensem que és important que el Carrilet funcioni perquè és un element més de la ciutat i dona un servei públic. A més és un servei que ja té unes despeses fixes que les hauríem d’haver pagat igualment. Pensem que si ja paguem les despeses fixes, hem de posar-lo al carrer per normalitzar la situació.

Enguany però no tindrà la mateixa freqüència de pas, dels tres conductors que hi donaven servei normalment, enguany només hi haurà dos. L’ajuntament, però, té previst ampliar la freqüència si la demanada ho requereix. L’horari del Carrilet és de 9 h del matí a 13 h i de 17 h a 21 h.

Pel que fa al preu de les tarifes són les mateixes que l’any passat. Hi ha tarifa reduïda pels menors de deu anys i jubilats i els nens i nenes de fins a dos anys poden viatjar de forma gratuïta.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.