El curs 2020-21 començarà el 14 de setembre de forma presencial i amb 5.000 docents més

Compareixença dels responsables d’Educació, Salut i Economia per donar detalls sobre el curs escolar 2020-21, que començarà el 14 de setembre amb “absoluta normalitat”. A escoles i instituts, la formació serà 100% presencial i s’organitzarà per “grups estables de convivència” d’alumnes i professors que no hauran de portar mascareta ni hauran de mantenir la distància de seguretat. La capacitat de cada grup es definirà després de negociar-lo amb els sindicats i les escoles, i d’avaluar cada cas en particular. Per fer front a l’augment de grups, el Govern català contrarà més de 5.000 nous professors que s’incorporaran a les plantilles el pròxim 1 de setembre.

El Govern català té previst remetre a les direccions dels centres educatius els criteris sanitaris i pedagògics que serviran per organitzar el curs escolar vinent. A partir d’això, i abans del 23 de juliol, cada escola haurà d’elaborar i presentar el seu pla, prèviament aprovat pel consell escolar.

Es podran habilitar espais fora de les instal·lacions, en cas que sigui necessari. Segons ha avançat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a primària en cada grup estable de convivència no hi haurà menys de 2 professors i a l’ESO, no menys de 5 professors.

El sistema educatiu rebrà una partida extraordinària de 370 milions d’euros. Gairebé dues terceres parts es destinaran a la contractació de personal docent i no docent. 103 milions d’euros seran per a la implementació d’un pla de transformació digital del sistema educatiu per fer front a possibles rebrots i garantir que l’educació es mantindrà amb garanties si és necessari tornar a les classes online. Entre d’altres aspectes, es cobrirà la connectivitat als 140.000 alumnes que es troben en situació digitalment vulnerable.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *