Aprenent català a la cuina

2017-12-15-PHOTO-00000398

Aquest matí s’ha fet la segona edició de Tastets de llengua al Mercat, una activitat del programa Voluntaris per la Llengua que realitza l’Oficina de Català de Calella. Hi han participat algunes de les parelles lingüístiques que s’han creat al fil d’aquesta iniciativa que posa en contacte gent que vol aprendre i practicar el català en l’espai social, i catalanoparlants que els ajuden oferint-los el seu temps.

L’activitat ha reunit gairebé una cinquantena de persones al Mercat Municipal de Calella. Han ocupat una de les parades buides per explicar la seva recepta. Hi han participat la parella lingüística que formen la Rosa i la Dida, aquesta última és el segon cop que acudeix al Tastets per la Llengua.

L’any passat va fer-ho amb la seva companya de l’Oficina de Català, quan encara estava fent classes per treure’s el nivell C de coneixement de la llengua. Ara que n’és exalumne, continua inscrita al programa de voluntariat lingüístic.

Judith Farré és la tècnica de l’Oficina de Català que han parlat aquest matí al programa La Ciutat. “Una voluntària lingüítica ajuda a l’aprenenta, que en aquest cas és d’Eslovàquia. La primera vegada que ho vam fer, l’aprenenta era del Marroc i ens va cuinar galetes molt bones i de les que tots ens recordem. Llavors la Dida li feia de voluntària perquè es van conèixer a les tertúlies que fem a la biblioteca”, ha dit.

La parella lingüística han preparat canapès, vi calent i pastís de fruita i groc de Nadal.

El tastet de Nadal s’ha fet aquest matí al Mercat Municipal de Calella, on durant aquestes festes sortejaran entre els seus clients 7 vals de compra a bescanviar a les parades. Hi haurà vals de 25 euros i 50 euros. El sorteig es farà dijous 21 de desembre al migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *