Aquest any encara caldrà ensenyar l’edifici actual del Salicrú el dia de portes obertes

salicru

Demà dijous, durant tot el dia, l’Escola Doctor Carles Salicrú de Calella fa jornada de portes obertes per a tots els pares que vulguin conèixer l’edifici i el projecte educatiu del centre. L’any passat els mestres donaven per fet que era l’últim any que havien d’ensenyar les actuals instal·lacions a la Riera Capaspre, però aquest any encara ho hauran de fer perquè el curs 2016-2017 no començarà a la nova escola de la Fàbrica Llobet-Guri.

La previsió amb què treballava l’equip docent del centre era que aquest setembre els infants de l’escola Salicrú ja estrenessin les noves instal·lacions al centre de la ciutat, però no serà així. Almenys no d’entrada. La nova escola no estarà a punt al setembre, però l’equip directiu del Salicrú no descarta que el trasllat es pugui fer uns mesos més tard del previst, durant el primer o segon trimestre.

Segons la directora de l’Escola Salicrú, Anna Codina, no hi ha cap inconvenient en fer el trasllat de centre a mig curs, però si que descarta que es puguin estrenar les noves aules al setembre.  Per això, durant la jornada de portes obertes de demà encara hauran d’ensenyar les classes actuals, ja que és on començaran el curs els alumnes. Codina: “És un dia de cada dia aquí a l’escola. Nosaltres fem la jornada de portes obertes un dia lectiu perquè els pares puguin veure i gaudir de les classes i veure una mica el funcionament de l’escola. Els pares poden venir a l’escola, fem grups, i els ensenyem quina ruta faria el seu fill des de P3 fins a 6è i els expliquem una miqueta com treballem nosaltres i quin és el nostre projecte“.

Els pares i mares veuran les aules d’Infantil, la «english class», la sala de psicomotricitat, la classe d’informàtica, la de música, i totes les aules, fins arribar a 6è de Primària.

L’Escola Carles Salicrú treballa per projectes, sobretot en els cicles inicials, a partir dels interessos dels infants escolaritzats al centre. Codina: “Demanen una mica de participació a les famílies i fem diferents activitats on la família també participa -el protagonista, el detectiu, l’expert…- i ho fem de forma globalitzadora. Un dels aspectes que treballem molt al Salicrú és la responsabilitat i l’empatia i fem molt treball intercicles. Quan són una mica més grans ja no treballen tant per projectes -només en fem un o dos durant l’any- però si que treballem intercicles i els grans tenen diferents responsabilitats amb els petits. I a més fem projectes en anglès des de P3 i anem pujant fins a 6è”.

Els pares i mares poden anar a veure l’escola a partir de 2/4 de 10 del matí fins a la una, i a la tarda de les tres fins a dos quarts de cinc. Es faran petits grups i acompanyats d’un membre de l’equip directiu es farà tota la visita.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat