Parella encara no fixa data per al trasllat del Salicrú

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella està pendent que es licitin les obres de la Fàbrica Llobet-Guri per saber quan es podrà fer efectiu el trasllat de l’Escola Salicrú a les noves instal·lacions. Sempre en condicional, s’havia marcat com a objectiu que el nou centre comencés a funcionar el curs 2016-2017, però els terminis i la magnitud del projecte fa que ara els responsables municipals prefereixin no especular i remetre’s al calendari d’obra que es tindrà en les pròximes setmanes. La tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella, ha assegurat que el procés està avançant segons el previst, que no hi ha hagut cap entrebanc, i que en paral·lel el consistori ha seguit treballant per adequar la fàbrica per quan hi comencin a treballar els operaris del Departament d’Ensenyament.

La tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial s’emplaça a la licitació de les obres de rehabilitació de la Fàbrica Llobet-Guri per anunciar llavors amb plenes garanties quin és el calendari d’execució del projecte i el conseqüent trasllat de l’Escola Salicrú a les noves instal·lacions. Admet Núria Parella que s’havia valorat la possibilitat que estigués a punt per aquest pròxim curs 2016-2017 però evita ara de respondre si podrà ser a mitjans o finals.

“Dèiem aquest curs però mai que fos al començament. És una gran obra i no sé quan pot trigar, no em veig en cor de dir si serà mitjans o a finals de curs”, ha declarat Parella.

La tinent d’Alcaldia ha recalcat diverses vegades que el projecte entre mans és de gran complexitat. Diu que l’ajuntament està en contacte permanent amb la Direcció General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, amb qui s’ha fet el seguiment del procés, i que la licitació es resoldrà de forma “imminent”. “Ara el projecte està definitivament tancat perquè hi ha hagut uns retocs d’última hora, i en un parell o tres de setmanes Infraestructures licitarà l’obra. A partir d’aquí tindrem un calendari exacte de com anirà tot”, ha avançat la responsable de Gestió Patrimonial.

El projecte de construcció de la nova Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri està contemplat com una obra de rehabilitació valorada en 5,25 milions d’euros. El passat mes de setembre es va fer l’encàrrec del projecte a Infraestructures.cat per a la seva licitació.

En paral·lel, el consistori calellenc ha continuat realitzant els treballs per preparar l’edifici. “Ja s’han fet els moviments d’uns tubs d’aspiració que anaven sobre l’edifici central i la pròxima actuació que farem serà traslladar una escala d’emergència que ha d’anar al carrer Llobet i Guri. Després s’han de traslladar les dependències municipals al primer pis”, ha detallat Parella.

La tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, que va ocupar la cartera d’Educació en el passat mandant municipal, ha garantit que en aquest projecte “s’està pel bon camí”. Ha explicat que en l’últim consell escolar del centre es va traslladar la informació que es disposa tant a l’equip docent com als representants de les famílies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.