Aquest proper dissabte Calella ret homenatge al seu pianista més prestigiós, Lucky Guri.

LUCKY1

Fa 50 anys que es dedica a la música i per això es farà un concert homenatge a aquest mig segle de carrera artística. Serà a la Sala Mozart a les 10 de la nit, i l’espectacle servirà per tancar el primer cicle de concerts a la nova sala.

Lucky Guri i la Sala Mozart tenen una història compartida. Als inicis de la seva carrera, el pianista va aprendre amb Teresa Salom, i fins i tot havia fet els Pastorets a la Sala Mozart. Fa uns anys hi va tornar amb una coral i ha assegurat que sempre és especial actuar a casa i a aquesta sala.  Per ell és «el lloc més meravellós» on pot estar, ha dit.

Pel que fa al concert pròpiament dit, serà un conjunt d’actuacions amb músics i cantants amb qui Lucky Guri ha compartit moments intensos de la seva carrera musical. Guri: “La meva base sempre és el Jazz. Llavors vindran els meus amics del Dixieland, el Sam, la Mònica Green i molta gent. Possiblement també vindrà la meva amiga, amb qui jo vaig treballar molt temps, la Núria Feliu. És tot un poti-poti de gent en el món de la música“.

L’afició de Lucky Guri per la música li ve de família. Ha explicat que va començar a escoltar música influït pel doctor Carbonell, metge de la família, que també cantava, igual que els seus pares, a una coral. “Quan jo era petitet sentia la música perquè el meu pare era tenor, la meva mare era contralt, i el metge era contrabaix i la seva dona soprano. I jo me n’anava a dormir escoltant la música. D’aquesta manera vaig composar la primera música, que era una cançó, quan jo tenia tres anys. I el Dr. Carbonell immediatament va anar allà, ho va sentir, i va fer la música tal com s’ha de fer“, ha explicat Lucky Guri.

A partir d’aquí Lucky Guri va ingressar al Conservatori de Música. Als 8 anys ja tocava el piano i als 15 anys ho feia com a professional.

Aquests 50 anys de carrera li han valgut ara un homenatge, que serà dissabte, i un primer acte més institucional que es va fer divendres a l’Ajuntament, amb la rebuda que li va oferir l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Ella mateixa ha comentat que el concert de Lucky Guri és la millor manera de tancar aquest primer cicle de programació estable a la Sala Mozart, un cicle que ha servit per fer tot el relat històric del que representa Can Salom i homenatjar a la gent que, en el seu moment, van aprendre sota el mestratge de Teresa Salom, com el propi Lucky Guri. Candini: “Lucky Guri és tancar el cercle perfecte. 50 anys de carrera ja ens sembla que és brodar-ho, si se’m permet, perquè és un homenatge a un calellenc com Lucky Guri i a la Sala Mozart. És fer allò que toca, que és recordar quins son aquells artistes que estan vinculats a la nostra ciutat i com la Sala Mozart ha fet de bressol artístic i musical de molta gent, tant prestigiosa, com és Lucky Guri“.

Així es tancarà el primer mes de concerts a la sala reformada de la Sala Mozart, amb un resultat que el govern municipal dóna per bo, i que els encoratja a seguir programant-hi espectacles. Montserrat Candini: “Estem molt contents perquè és veritat que al període de Nadal i de les festes, des d’un punt de vista de la divulgació, ha estat més complexe. Malgrat això el boca-orella ha funcionat i hi ha hagut una bona resposta des del punt de vista del taquillatge, i amb aquesta il·lusió seguirem programant els propers mesos“.

Les entrades per aquest concert tenen un preu de 8 euros i es poden comprar de forma anticipada al Museu Arxiu de Calella de dimarts a dissabte a la tarda i els diumenges i festius al matí. També es poden adquirir a la taquilla de la Sala Mozart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *