Aquest vespre es fa la Cantada d’Havaneres al Barri de Pequín

Havaneres de Pequín, l'any passat
Havaneres de Pequín, l'any passat

Els Port Bo i l’Espingari són els dos grups que actuaran a la Cantada d’Havaneres que cada any, per aquestes dates, organitza Gent de Barri de Pequín. Serà a les 21.30h a la Riera Capaspre.

Jaume Torrent és el portaveu de l’associació Gent de Barri de Pequín.

Farem una cantada de dos grups. Des del 2014 que vam fer els 25 anys, ho fem a la Riera Capaspre. Primer ho fèiem amb un grup a la Plaça del Bunyol, però des dels 25 anys ho fem a la riera.

Una cantada que aquest any tindrà un record molt especial per Josep Maria Lloveras, qui era el vicepresident de l’entitat, recent traspassat.

Aquest any farem un recordatori al nostre vicepresident i company Josep Maria Lloveras. A ell li agradaven molt les havaneres, n’era un enamorat. Les anava a escoltar totes, al passeig de mar, a Sant Pol…; però les de Pequín eren les que més li agradaven.

Jaume Torrent també ha parlat de les pilones de formigó que hi ha a la riera i que recordem es van posar després de l’atemptat de l’estiu passat a les Rambles de Barcelona. Pel muntatge que fan per aquesta cantada, són un entrebanc i tenen el compromís de l’ajuntament de posar-hi solució.

Ens queda molt just. Penseu que normalment hi posem entre 2.000 i 2.500 cadires. L’ajuntament ens va dir que ho solucionaran perquè la Riera Capaspre és un bon lloc ara a l’estiu per fer la cantada: hi ha la zona hotelera i hi ve molta gent.

Com cada any, els socis de l’entitat prepararan un gran cremat de rom. Es podran comprar gots al preu de 1 euro, que es podran omplir tantes vegades com es vulgui fins que s’acabi.

 Ja tenim unes 10 caixes de rom, suposo que és una bona quantitat. Entre nosaltres ens ho fem tot: uns que s’encarreguen de vigilar i organitzar, uns altres que fan el rom, i així anem fent.

Torrent ha explicat que la cantada es pot fer gràcies al suport de molts col·laboradors. És per això que aprofitant l’avinentesa, es repartirà un llibret que recull totes les festes que al llarg de l’any fa Gent de Barri de Pequín, i que inclou el nom de tots els establiments i persones que ajuden a finançar els seus esdeveniments.

La 24ena edició de la Cantada d’Havaneres es farà aquesta nit, a partir de les 21.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat