[AMPLIACIÓ] Rebenten de matinada la nova escultura de Calella

WhatsApp Image 2018-07-27 at 10.20.09

[AMPLIACIÓ] Els Mossos d’Esquadra han detingut un turista alemany de 17 anys que passa les vacances a Calella com a presumpte autor de l’acte vandàlic que ha tingut lloc aquesta passada nit a la Riera Capaspre. El menor va colpejar fins a fer caure una de les lletres, de grans dimensions i fetes de formigó, que conformen el conjunt escultòric amb el nom de la ciutat que es va estrenar fa tot just una setmana. Va ser el treballador d’una discoteca pròxima a la confluència amb la carretera Nacional-II qui, en observar l’acció, va avisar el cos policial i va retenir el turista a l’espera de l’arribada dels agents. Un cop fetes les comprovacions, se’l va arrestar i traslladar a dependències policials. Continua detingut a l’espera de rebre instruccions per part de la Fiscalia Provincial que coneix el cas.

El menor d’edat alemany, de 17 anys, que forma part d’un grup que passa les vacances a Calella, continua detingut en dependències policials, segons han confirmat Mossos d’Esquadra. És l’autor de l’acte vandàlic que ha acabat destrossant el conjunt escultòric que l’Ajuntament de Calella va inaugurar la setmana passada amb la intenció que passés a formar part de la iconografia de la ciutat.

El treballador d’un establiment d’oci nocturn va avisar el cos policial en observar l’actuació del turisme i va retenir-lo, seguint instruccions, fins que van arribar els agents.

L’Ajuntament de Calella emprendrà accions legals

El consistori ha condemnat els fets i ha anunciat que emprendrà accions legals per a rescabalar els danys  i les despeses ocasionades. Tot i així, manté la seva voluntat de tirar endavant projectes que, com aquest, contribueixin a millorar l’estètica i el paisatge urbà de la ciutat. En aquest sentit, ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’està treballant per reposar la lletra caiguda.

La nova escultura, situada a la confluència de la Riera Capaspre amb el carrer Sant Jaume, està formada per set lletres gegants -d’uns 2 metres d’alçada- fetes de formigó i vidre laminat blau. La seva instal·lació s’ha finançat amb els ingressos municipals provinents de la taxa turística.

Compartir

Potser t'interessa

5 Respostes

 1. Jesussanchez escrigué:

  Que el Ayuntamieto o la Policia.haga una Base de datos y todo aquel que realiza Actos Vandalicos .que no se le Admita en ningun hotel…

 2. Dolors torre escrigué:

  Potser aquest any estan venint mes bretols q mai. Podem consolidar el turisme d’esport i familiar?

 3. J.Lluís escrigué:

  Aquest Retol de Formigó “Calella” instalat fa 1Setmana a la Riera Capaspre..Mai es tenia que haber Instalat.!!!! El govern de la Sra Candini va Tallar el Bonic I gran ARBRE I hi havia Plantat,I que als Nadals servia per penjar-hi les llums de Nadal..Era Preciòs..La Sra Canduni aquests 4Anys nomes fa que gastar els diners dels Calellencs en Estatutas i simbols i Retols de Formigó carisims Que no fam cap servei i no es gasta res en els Importants Questions Socials i millorar els serveis a les Personas..Aixó si Castigant per 2Any a tots els Calellencs que tenim 1llar amb el Impost IBI..5% al 2017 i 6%2018..NO tenim en compte que els sous i Pensions son molt Baixos..Pagar MES PER PODER VIURE A CASA NOSTRE DESPRES DE TENIR QUE PAGAR LA HIPOTECA!!! I QUE QUAN ENS MORIM TAMBÈ ENS DEMANARAN PAGAR EL IMPOST DE SUCCESIONS ALS NOSTRES FILLS..AIXÓ ES INJUSTICIA TOTAL.

 4. J.Lluís escrigué:

  Sera que calella tant a la entrada com a la sortida de la NII, ja hi ha suficients Senyals i Retols de Calella.Cada estiu estem patint la bruticia i actes vandalics de “turisme de Borrachera”i les Platjes brutes cada nit.A la Plaça devant del Hotel President Ja han Robat el Equip de RCP DEA QUE HI HAVIA INSTALAT FA POC..I QUE HEM PAGAT TOTS ELS VEINS/ES DE CALELLA.AIXO ES EL FAMÓS LA PLA D’EXCELENCIA DEL TURISME DEL GOVERN CANDINI..QUE FA AIGUAS CADA ANY”.COM VOLEN QUE VINGUI EL TURISME FAMILIAR SI CALELLA TE TURISME DE BORRACHERA I ESTAN CADA ESTIU ELS CARRER I PLAÇAS DE LA ZONA TURISTICA PLE DE BRUTICIA.ON SON ELS AGENTS CIVICS QUE HAVIAN DE CONTROLAR A LAS NITS LA RIERA CAPASPRE..!!!! ELS HEU ?” JO NO..!!!PER QUE AQUEST ANY ELS MOSSOS NO DONAN SERVEI A L’estiu???. CADA ANY ES PITXOR LA IMATGE DE CALELLA,,MENYS PROCÈS I MES PREOCUPAR-SE PER LA MOSTRE CIUTAT I LES PERSONES..!!!!!

 5. Josep Basart escrigué:

  Això només s’acabarà quan es faci pagar la reparació a qui ho ha trencat, més una bona sanció econòmica. I, a part, que se li prohibeixi tornar a Calella. No pot ser suportar aquesta “mena” de turisme de baix nivell econòmic i cultural. Així Calella mai canviarà el model turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat