Aquest vespre es presenta a Calella el Calendari 2017 de Mitologia Catalana

portada-800

Està elaborat per Daniel Rangil. És un calendari per l’any que ve que explica personatges de la mitologia de Catalunya, i es presenta a la ciutat de la mà de l’entitat Amics Escoltes Montnegre.

contraportada700El calendari difón una part de la cultura catalana que sol ser bastant desconeguda i oblidava. Molta gent coneix, o si més no ha sentit anomenar, Zeus, Atenea o Bacus, però no tanta gent sap qui és el Dimoni Cucarell, en Berruguet, l’Home de la Mar, el Gos Nonell, la Dama Blanca o el Pare Llop. Són alguns dels personatges mitològics catalans que explica el calendari del 2017 de Daniel Rangil, que també parla de les bruixes, les serpents, i les sirenes, entre altres.

Pere Badalló, d’Amics Escoltes Montnegre, ha dit que intenten donar ressò a aquesta mitologia lligada a l’entorn rural i de pagès, per on es mou l’entitat: “Convidem a tothom perquè serà molt interessant i Dani Rangil explicarà el calendari i entrarà en detall d’alguna de les figures mitològiques que apareixen al calendari. I se li podran fer preguntes per ampliar coneixement i respondrà amablement“.

La trobada de presentació del calendari de Mitologia Catalana és avui a dos quarts de 9 del vespre, a la Sala Polivalent del Museu del Turisme.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat