El sector immobiliari recorre a les visites virtuals per seguir treballant durant el confinament

Visita virtual dins d’un immoble amb zones exteriors
Visita virtual dins d’un immoble amb zones exteriors

Són la solució que han trobat les agències immobiliàries per mantenir l’activitat durant el temps de confinament. Gràcies a la tecnologia digital, els compradors poden veure i passejar pels pisos que s’ofereixen sense sortir de casa. El sector reconeix que aquesta crisi els factura i que molts empresaris es quedaran pel camí; però en general es confia que d’aquí a un any s’hagi pogut recuperar el 80% de l’activitat.

La compravenda d’habitatges ha caigut un 14% a Catalunya durant el mes de març, segons dades aportades pels registradors de la propietat, evidenciant l’impacte de la crisi del coronavirus també en el sector immobiliari. Des de Calella, Francesc Membrives, de l’agència Un lloc per viure, explica que la frenada de l’activitat passarà factura però es mostra optimista de cara una prompta recuperació.

No crec que desapareguin tantes agències sempre i quan puguin aguantar l’envestida (…) Si fan la feina no desapareixeran, de fet es preveu que en un any recuperem el 80% de l’activitat.

Durant el confinament, la solució ha estat fer visites virtuals. En el cas de la immobiliària Un lloc per viure disposen d’una plataforma que, fins i tot, permet mesurar les distàncies perquè l’interessat es pugui fer una idea molt exacta de l’espai que se li ofereix.

És una passejada total per l’immoble, podent mesurar els espais per saber si t’hi caben els mobles. Són eines que ja s’estan aplicant.

Membrives explica que des de març no han parat de rebre peticions d’informació i que han tancat uns quants contractes d’arres que s’hauran de formalitzar. I noten que la gent s’interessa per espais més amplis i pregunten per pisos amb terrasses exteriors i piscines, segurament per tenir opcions en cas que s’allargui el confinament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat