Aquest vespre se salarà la C-32 i no es permet la circulació de camions grans

Aquesta nit, màquines pesades treballaran per tirar sal a la C-32 per evitar plaques de gel. També, igual que a la resta de carreteres i autopistes del país, a la C-32 està prohibida la circulació de camions de 7,5 tones, per tal d’evitar que facin “tisora” i col·lapses importants. Així ho ha explicava, en directe a l’Info Vespre, la responsable del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), Montse Font.

“És una decisió que no s’havia pres mai, malgrat que s’havia parlat moltes vegades de fer, perquè sabem que evidentment són els que porten més problemes, perquè en el moment en que comencen a circular i ens fan una tisora o tenen un accident, ens deixen les vies completament col·lapsades i la gent atrapada, no poden passar les llevaneus, no podem treure els vehicles atrapats com va passar aquesta passada nit, a la C-25, a l’eix transversal. Per tant una situació totalment perillosa i desagradable per a les persones que es troben atrapades.”

Les previsions indiquen que aquesta nit i matinada i primeres hores del matí, pot nevar a cota 0, és a dir, a la mateixa línia de la costa, com ja va passar la darrera nit. A la nostra zona, no és habitual veure neu i per tant no estem acostumats a aquest tipus de condicions meteorològiques. Font ha destacat que aquesta passada matinada, al Maresme ja nevava i fins i tot les màquines llevaneus han actuat a la C-32.

“A la vostra comarca, aquesta nit ja us nevava, tot i que era molt de matinada i la gent no s’ha adonat i fins i tot per la C-32 les màquines llevaneu estaven passant. El que passa que com que la gent dormia, no hi havia trànsit i no ha sigut observat de forma clara. Evidentment la mateixa situació d’avui està prevista per demà. Les llevaneus a la C-32, si cal a la N-II i evitar sobretot els desplaçaments”.

La responsable del CECAT també ha destacat que molts municipis, entre ells Calella, han activat els seus plans municipals d’emergència. Font ha avisat que al Maresme s’ha de tenir especialment cura demà al matí, quan la neu que hagi pogut caure es desglaci i pugui augmentar el cabal de les rieres.

“Hi han molts municipis que han activat els seus plans d’emergència i per tant estan llençant sal a les carreteres i a les zones altes per evitar que després aquesta neu acabi sent també glaç. Tot i que, com diuen els meteoròlegs, demà a la tarda que començarà a canviar el temps, i tot el que serà neu, es convertirà en aigua i per tant, aquesta neu també serà desglaç. Al Maresme, molta precaució perquè després ja sabem que pugen les rieres i els torrents i per tant màxima cura amb aquesta situació que vindrà a la tarda”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Calella, està pendent de de com evoluciona el temporal per prendre decisions. De moment, ha confirmat que s’afegirà una patrulla al dispositiu policial.

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra a Montse Font, responsable del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya)

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *