Aquesta mitjanit arrenca la campanya per a les municipals del 28M

Amb la tradicional enganxada de cartells, aquesta mitjanit, els partits polítics posaran el peu a la campanya per a les eleccions municipals del 28 de maig. 13.847 calellencs i calellenques podran escollir, amb el seu vot, la composició del nou Ajuntament per al mandat 2023-2027. Hi ha vuit opcions de candidatures, algunes de les quals es presenten per primera vegada als comicis de Calella.

Les municipals del 28 de maig a Calella plantegen un ampli ventall d’opcions polítiques ampli entre les quals podran escollir els veïns i veïnes que estan cridats a les urnes. Seguint l’actual correlació de forces, són aquestes:

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM). El partit republicà torna a confiar en l’empresari del sector del tèxtil Xavier Ponsdomènech per encapçalar el projecte republicà a la ciutat, amb el bagatge de quatre anys com a cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calella. El grup municipal d’aquest últim mandat ha estat composat per quatre regidores i regidors, alguns dels quals repeteixen a la llista: Míriam Sellés, va de número 2, Carles Ferrer la tanca en el número 17, i Pilar Rocafort, hi dona suport com a suplent. El lema de campanya d’Esquerra és Transformem Calella.

Calella en Comú Podem (CECP-C). Comuns i Podem es presenten a les municipals en una única candidatura conjunta que els permet sumar la força dels dos partits d’esquerra. Al capdavant hi ha Sebastián Tejada, responsable de producció en una empresa del sector del tèxtil, que l’any 2015 va entrar a l’Ajuntament de Calella com a regidor d’Iniciativa per Catalunya-Verds i en aquest mandat municipal és el portaveu de CEC, amb dos altres edils. L’exalcalde Josep Maria Juhé, qui havia anat de cap de llista dels comuns fa quatre anys, ara la tanca en el lloc número 17. Anna Giménez, encapçala la dels suplents. La candidatura incorpora l’empresària Ruth Ortega com a número 2 i Fátima Ezzahra, de número 3. El lema de campanya és Suma’t al sentit comú.

Junts Calella – Compromís Municipal (CM)
. És una de les novetats de les municipals a Calella però concorre a les eleccions amb l’actual alcalde de cap de llista. L’empresari i enginyer tècnic agrícola, Marc Buch, va ser proclamat quan portava cinc mesos en el càrrec i presideix fins al moment el Govern de coalició entre el PDeCAT i el PSC. Josep Grima, el portaveu del partit juntaire i qui havia estat anunciat en un primer moment, és el número 2 de la candidatura, que tanca el tinent d’Alcaldia Josep Gibert en el lloc dissetè. L’organisme electoral ha resolt en favor de Junts perquè el PDeCAT li cedeixi la meitat dels seus drets electorals. El seu lema de campanya és Junts fem Calella.

Estimem Calella – Ara Pacte Local (EC-ARA PL). També és novetat en la cursa per a les eleccions municipals. Estimem Calella és una candidatura ciutadana impulsada per l’empresari del món digital Enric Gómez, que fa el pas a la política i com a alcaldable. Al seu costat, com a número 2, l’actual regidora d’Habitatge i Fires de l’Ajuntament de Calella, Lucia Sánchez, que va entrar al Govern Municipal el maig del 2022. A la llista hi ha Cristian Ceballos, Salvador Itchart i Vanessa Torras, en les primeres posicions; i la tanca Maria Pera, en el dissetè lloc. El PDeCAT li va cedir el seus drets electorals – va ser la força més votada a les municipals del 2019 – però la junta electoral l’ha obligat a repartir-se’ls a parts iguals amb Junts. El lema seu lema de campanya és Estimem, fem-ho possible.

Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC – CP). Una dona encapçala per primera vegada la candidatura electoral dels socialistes. És Cindy Rando, advocada i especialista en Dret civil i Dret penal, que va iniciar la seva trajectòria política l’any 2015 i des de llavors ha format part del Govern Municipal de coalició, ara ostentant les carteres de Promoció Econòmica, comerç i consum; Igualtat i drets civils; Participació; i Joventut. El seu número 2 és el també regidor Soufian Laroussi, que va ser nomenat el maig del 2022 i ara porta Seguretat i mobilitat, Esports, Innovació i smart city i Transparència. Són els dos membres que composen el grup socialista a l’Ajuntament de Calella. El seu lema de campanya és Més PSC, Millor Calella.

Candidatura d’Unitat Popular Calella – Alternativa Municipalista (CUP – AMUNT). Canvi al capdavant de la candidatura cupaire a l’Ajuntament de Calella, on la formació anticapitalista hi té representació des de l’any 2015 i mai ha repetit alcaldable. Ho és ara Albert Comas, tècnic superior en integració social i mestre, que en els últims comicis anava de número 8. A la llista l’acompanyen Nil Camps, Mariona Riera, Gizane Silva i Núria Freixas, que és l’actual regidora portaveu del grup municipal de la CUP. El seu lema de campanya és La clau del canvi.

Partit Popular (PP). El partit busca recuperar la representació a l’Ajuntament de Calella després de 4 d’anys d’abstència. La seva aposta per liderar el nou projecte dels populars és Celine Coronil, qui havia estat en política al poble veí de Pineda de Mar com a representat del PP i després de Ciutadans. L’alcaldable és la directora d’una clínia dental de Barcelona i el seu número 2 és el president local del partit i exregidor, Miquel Campoy, i després l’últim representant dels populars al Ple de l’Ajuntament de Calella, Josep Maria Pérez Basart. El seu lema de campanya és Ho farem.

VOX. El partit d’extrema dreta concorre per primera vegada a les municipals de Calella i Yoheriver Fermín és el seu cap de llista. Un pinedenc d’origen dominicà. El seu lema de campanya és Cuida Calella, cuida lo tuyo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *