Aragonès convoca eleccions al Parlament el 12 de maig

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat eleccions anticipades al Parlament de Catalunya pel proper 12 de maig després que avui no s’hagin aprovat els pressupostos per la negativa dels Comuns i Junts. La campanya electoral començarà el 26 d’abril.

Eleccions el 12 de maig. El president Aragonès ha convocat eleccions anticipades després que avui no hagin tirat endavant l’aprovació dels pressupostos al Parlament. El president afirma que s’han creuat “línies vermelles” en contra de la ciutadania de Catalunya, i no del govern d’ERC.
En una compareixença breu, Aragonès ha lamentat que “Catalunya mereixia una legislatura sencera” i que la decisió és una “responsabilitat de país” davant a la “la irresponsabilitat dels grups polítics que han rebutjat el pressupost”:

Aquesta tarda el president ha convocat el govern de manera extraordinària després que s’aprovessin les esmenes a la totalitat i, per tant, quedessin tombats. Els vots en contra de Junts per Catalunya i En Comú Podem han jugat un paper decisiu i s’han sumat als de Vox, la CUP, Ciutadans i Partit Popular. ERC i PSC-Units han votat a favor, en un pacte que ja s’havia anunciat prèviament.

La convocatòria implica que la campanya electoral començarà el 26 d’abril i acabarà el 10 de maig.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *