850 inscrits al Gran Fondo Calella

Aquest diumenge es disputarà la tercera edició del Gran Fondo Calella, la marxa cicloturista amb sortida i arribada a la Riera Capaspre. La prova repeteix el format de tres recorreguts de diferents distàncies (146 quilòmetres, 102 quilòmetres i 86 quilòmetres) que passaran pels indrets més emblemàtics i exigents del Parc Natural del Montseny. Hi haurà 850 esportistes en cursa, provinents d’altres punts de la geografia catalana i estatal, però també de països com França i Bèlgica, que aprofiten les condicions climatològiques de la zona per practicar l’esport. Atenció a les afectacions de mobilitat que es produiran dissabte – a la prèvia – i diumenge, sobretot a l’entorn de la zona d’arribada.

Aquest diumenge es disputa la tercera de les proves del circuit Gran Fondo que organitza l’empresa mataronina Sport Events 360, pensada per a tot tipus d’esportistes. Presenta tres propostes de recorreguts atractius i que connecten el mar i els indrets més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. Hi ha la ruta cinc estrelles, de 140 quilòmetres de distància, amb sortida cota 0 per arribar als 1.300 metres dels ports de Collsacreu, Collformic i Santa Fe del Montseny. També hi ha les distàncies de 102 i 86 quilòmetres, respectivament. David de la Plaza, director de la cursa, n’ha donat detalls a Ràdio Calella TV.

És una marxa molt peculiar perquè sortim a nivell de mar, des de Calella, i anem a la part més alta del Montseny. És un circuit que, en pocs quilòmetres, ens porta de mar a una zona muntanyosa.

Perfil de la prova Gran Fondo de 140 quilòmetres de distància

La tercera edició de la marxa cicloturista de Calella posarà 850 esportistes en ruta, havent omplert totes les inscripcions que s’havien posat a la venda. El director de la prova explica que ara és el topall màxim amb el que poden garantir una experiència 10 a l’esportista, però no descarta anar creixent mica en mica.

Hem de posar un límit i mica en mica anirem veient si el territori, les carreteres, poden absorbir més participants sense rebaixar els mínims de qualitat que volem oferir. Preferim posar ara un topall i treballarem any rere any per ampliar la participació.

Catalunya i l’Estat espanyol és la procedència majoritària dels participants al Gran Fondo Calella, però també n’hi ha de països com França i Bèlgica, que aprofiten les condicions climatològiques de la zona per practicar l’esport. Des de l’organització s’anima als locals a sortir a veure la competició i animar els participants perquè se sentin acollits. Diu que és una altra manera de promocionar de Calella com a destinació turística especialitzada en cicloturisme

Si els participants se senten acollits pel territori això farà que creixem, mica en mica, i ens ajudarà a donar-lo a conèixer, i potser tornen per practicar esports o passar-hi uns dies amb la família.

La Policia Local ha informat de les afectacions de mobilitat derivades de la celebració del Gran Fondo Calella. Hi haurà els següents talls de circulació:

Dissabte 16.03.2024 a les 12:00h
⛔ Riera Capaspre (entre Turisme i Diputació) – Fins diumenge 17 a les 19:00h.

Diumenge 17.03.2024
⛔ Riera Capaspre (entre Sant Jaume i Passeig de les Roques)
⛔ C/ Diputació (entre C/ del Mar i Capaspre)
⛔ C/ Barcelona (entre Colom i Riera Capaspre)
⛔ Soterrani platja només COSTAT Blue Bar
TANCAT de 07:00 a 18:00 (lliurament dorsals)
No es tanca la banda Roques perquè els ciclistes puguin passar per sota
⛔ Plaça St. Elm (els vehicles d’Anselm Clavé únicament podran accedir al C/ Jovara) 07:00 a 18:00h aprox.
⛔ Pg. de les Roques (entre Capaspre i C/ del Mar) de 07:00 a 18:00 aprox.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *