Intencions d’obertura imminent

Després de més d’un any tancat, el restaurant La Gàbia del Passeig Manuel Puigvert podria tornar a obrir a finals de la setmana vinent. Aquestes són les intencions de l’empresa concessionària, Xenulua, que ha assenyalat a Ràdio Calella TV que aquests dies s’està enllestint el condicionament de les instal·lacions interiors i exteriors seguint els requeriments del plec de clàusules i dels tècnics municipals, que farà un mes van fer-hi la inspecció de les obres. Els propietaris preveuen que, en breu, l’Ajuntament resolgui favorablement la recepció de les obres després d’haver presentat l’última documentació sol·licitada i que l’informe sigui ratificat en la pròxima reunió de la Junta de Govern Local. Un cop rebut el vist-i-plau – no contemplen altre escenari –, començaran a servir dinars i sopars. Volen inaugurar dijous i tenir els fogons a ple rendiment l’endemà divendres.

El serial del bar rodó podria arribar al seu final amb la reobertura al públic del mític restaurant del Passeig Manuel Puigvert, prevista per divendres de la setmana vinent. Són les intencions de la nova empresa concessionària, Xenulua, amb seu a Torredembarra (Tarragona), que vol inaugurar dijous que ve i començar a servir dinars i sopars, l’endemà divendres. I així cada dia, fent-ne només un de descans.

La voluntat és estar a ple rendiment per Setmana Santa, a finals d’aquest mes de març, tal com els seus propietaris han assegurat a Ràdio Calella TV. Però encara falta resoldre un parell de tràmits: l’Ajuntament ha de recepcionar les obres de condicionament de les instal·lacions interiors i exteriors – garantint els requeriments del plec de clàusules del concurs públic –, i que l’informe favorable sigui ratificat per la Junta de Govern Local. No contemplen cap altre contratemps que trunqui el seus plans. Aquests últims dies, els operaris han estat enllestint els treballs i s’ha acabat de presentat la documentació requerida pels tècnics municipals – extrem que confirmen fonts municipals –, que van fer-hi la visita d’inspecció d’obres el passat 13 de febrer. L’empresa indica que ha complert amb tots i cadascun dels punts de la seva proposta d’intervenció, que van presentar l’octubre del 2023, sis mesos després que s’hagués resolt la licitació al seu favor.

Xenulua és una empresa amb seu a Torredembarra dedicada a l’hostaleria que vol mostrar a Calella la seva oferta gastronòmica de cuina mediterrània amb una carta variada i àmplia d’arrossos i pastes, i amb presència també de plats de peix i marisc. Posarà taules i cadires a les dues terrasses – una d’elles serà coberta – i també a la sala interior – amb un nou sistema de climatització –, on s’han instal·lat diverses pantalles perquè s’hi puguin seguir esdeveniments esportius.

La Gàbia tindrà una renovada zona de lleure infantil per a la clientela, amb llits i cordes elàstiques que s’han instal·lat al costat d’una de les dues terrasses. Es van muntar l’estiu passat – va ser la primera mostra del canvi de gestors del restaurant –, però s’ha mantingut tancada a l’espera de rebre el vist-i-plau tècnic. Hi ha un punt de conflicte: la branca (o branques) de plataners que entren dins l’espai de salts i que s’haurien de talar perquè es puguin fer amb total seguretat per als nens i nenes que en facin ús. És una de les decisions que encara no s’han pres, i que competeix a l’administració local.

Per la concessió de l’explotació de l’establiment municipal, que és per un període de 10 anys, l’Ajuntament de Calella percep un cànon anual de 33.333 euros. En la memòria descriptiva del projecte de licitació es detalla que el volum anual de clients potencials és de 75.000 persones i que la facturació mínima estimada del servei se situaria en els 150.000 euros anuals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *