Aragonès demana allargar els ERTOs del sector turístic fins a la pròxima temporada

aragones

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha considerat que és «imprescindible» allargar els ERTOs que afecten el turisme fins a la temporada vinent. L’objectiu d’aquesta mesura seria compensar les pèrdues de les empreses que no han pogut reprendre la seva activitat aquest estiu o que han treballat a mig gas davant la davallada de turisme internacional i nacional. En una visita a Palafrugell el vicepresident ha assegurat que el repte més import i immediat que té aquest sector és poder afrontar la temporada vinent amb unes condicions molt més òptimes.

Aragonès va assegurar que és imprescindible que es puguin allargar els ERTOs més enllà del setembre i com a mínim fins als inicis de la temporada que ve, remarcant la importància que té el sector del turisme pel país, ja que representa el 12% del PIB de Catalunya.

És imprescindible que es pugui avançar i allargar els ERTOs, sobretot en el sector turístic.

També va valorar  l’esforç dels professionals del sector turístic durant aquests mesos per mantenir els establiments oberts i garantir l’acolliment dels ciutadans del país”, en el que el mateix vicepresident ha qualificat d’un estiu atípic.

Aquest és un agost realment atípic. Hi ha molt turisme català, és a dir domèstic, i això ha donat almenys una capacitat de resistència als reptes del conjunt del sector.

Ara per ara preocupa la incertesa en què es mouen els agents econòmics i que els fa impossible tirar endavant una certa planificació. Això sí, l’aposta pel manteniment de mesures de seguretat continua sobre la taula per poder facilitar al màxim les activitats i la mobilitat.
Sindicats i patronal de l’hostaleria de tot el territori espanyol s’han unit aquesta setmana per demanar una pròrroga com a mínim fins al març del 2021. Anticipen un final de 2020 molt complicat i asseguren que la llista de grans damnificats per la pèrdua de turistes seran Canàries, Madrid i Barcelona.
Per la setmana que ve hi ha prevista una reunió entre el Govern espanyol i els sindicats i patronals per parlar d’una possible pròrroga dels ERTOs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat