L’ANC impulsa la celebració de la Diada més austera

Cartell diada anc 11S

L’engranatge de la celebració de la Diada 2020 comença a rodar. Aquest dies l’Assemblea Nacional Catalana perfila els detalls d’una celebració que poc tindrà a veure amb les dels darrers anys. Aquest dimarts l’ANC s’ha reunit amb el Procicat, qui ha insistit en vetllar per la seguretat, mantenir la distància interpersonal i evitar els desplaçaments dels manifestants.

Així doncs, l’ANC incorporarà totes les mesures que calgui per tal que les concentracions siguin segures. L’objectiu és que tothom tingui un punt de trobada a la vora; en aquests moments hi han 90 concentracions confirmades.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en declaracions a RAC1, ha dit que la Diada d’enguany es farà adaptada al context actual.

En aquests moments ja l’estem adaptant a les mesures sanitàries que estem parlant amb les autoritats de protecció civil i a part, l’experiència que té l’Assemblea amb la seva capacitat d’organització no només en els 11 de setembre, també en les marxes per la llibertat, els centenars i milers de concentracions que s’organitzen al llarg de l’any; aquestes mateixes concentracions que s’han anat fent a nivell territorial durant aquest període de la pandèmia, quan ja s’han pogut tornar a fer, en cap s’han vist imatges d’aglomeracions generadores de riscos; s’actua amb molta responsabilitat per part de les territorials de l’Assemblea i els seus voluntaris.

L’acte central es farà a Barcelona. Des de l’ANC expliquen que serà auster i que no tindrà res a veure amb els celebrats en anys anteriors. La intenció és que es pugui seguir als diferents punts de concentració.

El Dr. Antoni Trilla ho desaconsella

La decisió de celebrar els actes de la Diada topa amb les recomanacions del Dr. Antoni Trilla, cap de medecina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Clínic, que desaconsella qualsevol convocatòria que generi aglomeracions.

El raonable és no manifestar-se massivament encara que ens diguin que es respectarà la distància i tothom amb mascareta; sempre que hi ha una multitud poden passar coses estranyes, sempre hi pot haver qui no ho faci bé o una situació que ho compliqui. Entenc que és un dia especialment significatiu, entenc que de moment diuen que si es mantenen les distàncies tot això es pot considerar, però jo, ara parlo com a metge. Oi que hem ajornat totes les festes majors, que no es pot anar al futbol i totes aquestes coses ?, doncs mira, aquest any qualsevol manifestació s’ha de quedar aturada. La situació epidemiològica no garanteix que les coses vagin bé i en qualsevol cas pot suposar un risc d’augment de contagi.

L’evolució de la pandèmia concretarà què es pot fer i què no. A hores d’ara les territorials de l’ANC, també la de Calella, estant acabant de decidir si aquest any organitzaran algun acte a nivell local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat