Arenys de Munt es planteja no donar permís perquè l’Ironman 70.3 de l’any que ve passi pel municipi

L'IM 70.3 BCN aïlla La Creueta d'Arenys de Munt

Així ho ha anunciat l’alcalde de la població, Joan Rabasseda, durant una entrevista a la ràdio municipal a rel de dues queixes de dues veïnes de l’ urbanització La Creueta. Durant el pas del segment de bicicleta de l’Ironman no es pot accedir amb vehicle rodat en tota aquesta urbanització, que queda aïllada per a cotxes i motos.

Les dues trucades d’oients veïnes de La Creueta queixant-se de la situació van fer que l’alcalde digués que estudiaran no donar més permís perquè passi l’Ironman per Arenys de Munt, i més tenint en compte que no és una cursa nova. Rabasseda: “Això em dóna força a l’hora de prendre decisions. I igual en una altra ocasió som més durs o no acabem donant permís a l’Ironman o a la prova que sigui eh, dic aquesta perquè és demà,  perquè resulta que tenim indicadors que ens diuen que ja està bé, que ja n’hem fet moltes“.

Segons l’alcalde arenyenc, es fa molt difícil combinar una activitat com aquesta que té interès per una part de la ciutadania amb els interessos dels veïns que tenen una sèrie de perjudicis en la seva mobilitat. I fa referència a un altre moment esportiu que també hi afecta i que també té origen a la nostra ciutat, la Volta a Catalunya. “A la Creueta, a la zona de les Quatre Carreteres, quan hi passa la Volta Ciclista, es talla. Dura la mitja horeta que passa. I quan n’hi ha d’altres com l’Ironman de demà també hi afectarà. Hi ha les mesures alternatives de mobilitat que són les que es miren de combinar el màxim possible, però hi veig difícil solució, aquesta és la veritat. La situació d’aquesta urbanització, quan hi ha activitats que afecten la mobilitat -sempre mirant de molestar el menys als veïns- però que es continuen programant. Quan es tallen les Quatre Carreteres als veïns de La Creueta els toca el rebre, Així de clar ho dic“, ha sentenciat el batlle arenyenc.

Joan Rabasseda ha reconegut però que en altres ocasions, i amb la col·laboració de la policia local, s’ha habilitat un pas alternatiu per garantir la mobilitat dels veïns de la Creueta, però que amb l’Ironman és impossible perquè afecta tant la carretera de Collsacreu com la de Sant Iscle, i la Creueta queda encerclada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *