El Sidral Solidari reflexiona sobre el drama dels refugiats

Els ciutadans de Calella han tornat a fer un clam de suport als refugiats. Ha estat aquest dissabte durant la celebració del Sidral Solidari a la plaça de l’Església. El Sidral és una de les activitats més importants de la Quinzena Solidària que es fa durant el mes de maig.

Les diferents entitats de la nostra ciutat, aplegades al Consell Municipal de Solidaritat, que treballen en l’àmbit de la cooperació mostren al públic la tasca que desenvolupen al llarg de l’any a través de diferents paradetes.

Al Sidral Solidari d’aquest any hem pogut veure entitats com ara Acció Solidària Sense Fronteres, la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana, l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara i la Fundació Miquel Valls, entre altres.

Cèlia Castellà ha estat l’encarregada de llegir el manifest d’aquest any en què s’ha fet especial èmfasi en el drama dels refugiats. Es denuncia la manca de compromís dels Estats membres de la UE, entre ells Espanya, a l’hora d’afrontar l’acollida dels refugiats. Segons aquest manifest, les polítiques fetes fins ara han estat un despropòsit ja que els mateixos tractats fundacionals de la UE prohibeixen les expulsions massives: “Reivindiquem els valors de la tolerància, del respecte i el suport als drets fonamentals de les persones. Donem des d’aquí suport als plans d’acollida municipal per garantir la vida en família de les persones sol·licitants d’asil”.

El text llegit aquest dissabte durant el Sidral Solidari també denuncia el pacte signat entre la UE i Turquia per l’expulsió dels refugiats. El manifest apel·la als governs i als ciutadans a acollir els refugiats per Humanitat però també per justícia ja que molts catalans van viure situacions dramàtiques i de desarrelament després de la Guerra Civil.

Durant el Sidral Solidari també es van fer degustacions de productes de comerç just. El toc musical el va posar el grup barceloní The Belmontes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat