Arenys de Munt identificarà l’ADN dels excrements dels gossos per sancionar els propietaris que no els recullin

principal_gossos_espai_public

L’ajuntament d’Arenys de Munt ha decidit posar fi a la brutícia i problemes sanitaris que generen les caques dels animals al carrer. És per això que des del consistori han posat en marxa una campanya per sancionar els propietaris de gossos que deixen a la via pública els excrements de les seves mascotes i que es basa a identificar l’ADN de l’animal. L’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, ha passat pel programa la ciutat per parlar sobre aquesta nova mesura.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt vol posar solució a l’incivisme d’alguns propietaris del seu municipi que no recullen les deposicions dels seus gossos. Per això, des del consistori, han decidit posar en marxa una campanya per identificar els gossos, a través dels seus excrements, analitzant el seu ADN.

Josep Sánchez, alcalde del municipi, reconeix que és un problema cultural i que són moltes les queixes dels veïns i veïnes d’Arenys, demanant una solució.

Tenim aquesta problemàtica. Som una societat malauradament, no massa cívica, tot i que l’incivisme és molt reduït. Només falta que un 5% o 10% de la població sigui incívica perquè hàgim de patir la resta aquest incivisme. Malauradament, a Arenys de Munt, com arreu del país tenim una problemàtica que és un tema d’estat. Són les principals queixes que ens arriben dels veïns i veïnes del nostre municipi.

La campanya iniciarà l’1 de febrer i començarà amb una recollida de dades per censar tots aquells gossos que encara no ho estan. Des del consistori finançaran les primeres 200 proves d’ADN per promoure el cens dels animals de companyia. Qui ho faci rebrà una identificació que acreditarà que l’animal ha estat inscrit al cens.

La primera fase és una recollida de dades, és a dir, anar censant els gossos per tenir el seu ADN. Automàticament comença a baixar l’incivisme en un 40% a les vies públiques, perquè hi ha aquesta percepció de ser més curós perquè et poden enxampar, per tant, no cal esperar a posar sancions.

Amb tot, recorda Sánchez, el fet de no censar el gos, no implica que puguis estalviar-te una multa. L’anàlisi dels excrements permetrà a l’Ajuntament identificar la raça del gos, la mida i fins i tot el color de pèl de la mascota.

L’alcalde assegura que es faran campanyes a les zones més afectades per aquesta problemàtica per analitzar els excrements i vincular la raça del gos, la mida o el color de pèl als veïns amb gossos d’aquestes característiques.

L’avantatge que té aquests tipus de prova és que et permet identificar la raça del gos, la mida, fins i tot el color de pèl del gos. Encara que un gos no estigui censat, farem campanyes amb diferents departaments de l’Ajuntament, en llocs on hi hagi més problemàtica, identificarem aquestes caques i podrem vincular el tipus de raça de gos, la mida del gos i el color del pèl del gos amb aquell veí que el trobem passejant un gos d’aquestes característiques i podrà ser sancionat.

Aquesta és una de les mesures que s’aplicaran des del consistori. Amb tot, Josep Sánchez ha recordat que no és una mesura «miraculosa» i que n’hi haurà d’altres, com espais alternatius on els propietaris poden portar els seus gossos per fer les seves necessitats i no fer-ho a la via pública, o d’altres «eines més pedagògiques» per «millorar la situació».

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Ramon Quintana escrigué:

    A veure si prenen bona nota els governants de Calella, i es posen les piles i comencen a possar fil a l’agulla, i fan complir les ordenances municipals als propietaris de mascotes maleducats que deixen els excrements per tot arreu, i permeten que els seus animalets facin pipi a les portes, façanes, faroles, etc., etc., i comencen a possar multes als qui no estan preparats per tenir mascotes…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *