Arnijas fa un bon balanç de la Festa Major, malgrat la pluja

Ha indicat que si no hi va haver la gent habitual a les nits de barraques no va ser pels grups contractats sinó perquè ha fet mal temps, i dijous era dia laborable. També ha dit que la nostra Festa Major reflecteix la societat i la cultura calellenca, amb la majoria d’activiats relacinades amb la tradició catalana.

El tinent d’alcaldia de Ciutadania, Xavier Arnijas, ha fet una valoració positiva de la Festa Major de la Minerva 2016, destacant que s’han combinat actes nous amb altres que s’estan consolidant, i actes tradicionals que s’han fet tota la vida. “La veritat, molt positiu. Llàstima del temps. Com sempre hi ha dies que la plou. No podria ser Festa Major de Calella si no plogués en algun moment. Ens va espatllar alguna de les activitats, però en general, molt bé. Algunes activitats noves i les de fa dos o tres anys s’han anat consolidant amb força, i algunes de noves com la festa fluorescent, va ser un exitàs“.

Pel que fa a les Nits de Barraques, Xavier Arnijas ha resposta les crítiques sobre el nivell de soroll. Diu el responsable de l’àrea de Cultura que si que hi ha música alta però és només un cop l’any i la majoria de la ciutadania ho entén i ho respecta.

Pel que fa a la menys assistència de jovent a Barraques, Arnijas descarta que sigui pel fet que els grups contractats fossin poc coneguts i poc atractius pel gran públic, i si que ho atribueix al temps i al calendari. “Hem de recordar que el dijous és un dia entre setmana, i sempre és complicat, i divendres va ser el temps que ho va espatllar moltíssim, perquè va començar a ploure a les 9 de la nit i va estar plovent fins gairebé la una d’una manera continuada i bastant exagerada i això pesa molt per la gent a l’hora de desplaçar-se i venir. Si que és veritat que enguany no hi havia caps de cartell, amb molt de nom, perquè al país hi ha el que hi ha i tampoc era un any de masses novetats musicals“.

Arnijas diu que es va intentar contractar un grup de més renom però no van poder-lo portar. I valora com a massiva l’assistència a la nit de dissabte.

Xavier Arnijas ha argumentat que la Festa Major recull totes les aportacions que es fan mesos enrere, siguin de l’entitat que siguin, i no es tanca la porta a cap acte que es pugui fer d’una altra cultura, però tenint present que la cultura pròpia és la catalana, que la majoria d’entitats calellenques són de cultura catalana i això és el que, majoritàriament, reflecteix la Festa Major. I el govern dóna suport i programa actes de les entitats que ja existeixen a la ciutat. “La gent em demanava anys enrere que portés castells, però fer-ho on no hi ha castellers a vegades no té massa sentit. I el correfoc igual. Si que forma part de la nostra festa com a catalans i amb molta tradició en determinades terres, però clar, si no hi ha un teixit o una identitat al darrera que ens pugui, des de casa nostra, tenir una certa simpatia, doncs tampoc no cal. Ara que ho són, ara venen. I si l’any que ve existeix un col·lectiu nou, que no dubti  que l’incorporarem perquè aquesta sempre ha estat la voluntat del govern“.

El tinent d’alcaldia de Ciutadania ha valorat així, doncs, la Festa Major, que va acabar ahir a la nit amb el castell de focs artificials, i que ha tingut música lírica, teatre, Gegants i un pregó molt esportiu, entre altres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *