La Fira de Calella rep 40.000 visites

40.000 visitants. Aquesta és la xifra de persones que des de dijous al matí fins ahir diumenge a la nit van passar en algun moment per la 36ena Fira de Calella i l’Alt Maresme. Una fira però que ha quedat deslluïda per la pluja que ha caigut de manera puntual però intensa des de divendres i fins ahir a la tarda i vespre. Precisament, algunes de les actuacions més importants del monogràfic es van haver de suspendre.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme, dedicada enguany a les ciutats de Praga, Dublín i Anvers, es posava en marxa de manera oficial dijous al migdia amb la presència del representant permanent de la Generalitat a la UE, Amadeu Altafaj.

Altafaj posava en valor la tradició de Catalunya en l’intercanvi amb altres cultures i tradicions d’altres països i com esdeveniments com la Fira de Calella i l’Alt Maresme ho posen de manifest.

Han estat 4 dies intensos de fira. Tot i la pluja que va caure en alguns moments de divendres, dissabte i ahir diumenge, els ciutadans que hem entrevistat s’han mostrat satisfets.

En el capítol de valoracions polítiques, des d’ERC creuen que s’ha de fer un debat públic i obert a tota la ciutadania per tal de repensar la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

La portaveu republicana, Cristina Gómez, ha recordat que tot i ser una fira multisectorial on hi són presents, d’una banda les entitats del poble, i de l’altra els artesans, aquests últims ja no donen un valor a la Fira perquè tot evoluciona i s’ha de replantejar per adaptar-lo als nous temps. Per Gómez s’hauria d’obrir un debat profund en què també hi prengui la paraula la ciutadania per poder oferir una Fira de Calella i l’Alt Maresme actualitzada. A més, segons ERC el monogràfic també s’ha de repensar sobre el conjunt de l’oferta de l’esdeveniment firal.

Des de la CUP aposten per fer una veritable Fira de Calella i l’Alt Maresme implicant els pobles dels voltants.

Segons el regidor Jan Catà, falta un relat que enllaci un any amb l’altre.

Per al regidor del Partit Popular, la Fira és cada any més del mateix.

Per a Josep Maria Pérez Basart s’hauria de suprimir i fer una fira de comerciants amb productes. Això generaria beneficis per a la ciutat i no com ara que hi ha pèrdues.

Per la seva banda, el regidor d’Iniciativa per Catalunya Verds, Sebastià Tejada, ha trobat a faltar elements sobre el turisme i la identitat tot i ser aquest l’eslògan de la Fira.

Segons ell, és una incongruència a l’hora de plantejar els continguts de la fira.

Tot i això, Tejada creu que la Fira de Calella i l’Alt Maresme està molt ben feta i coordinada per part del personal humà que la tira endavant.

Radio Calella Televisió ha realitzat una entrevista, en directe a l’informatiu migdia a Núria Parella, Tinent d’Alcaldia de Fires per valorar l’edició passada d’aquesta Fira.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat