Arrenca divendres la sisena edició del Calella Film Festival

film festival 1

Divendres s’obrirà la sisena edició del Calella Film Festival amb la projecció “Sueños de una escritora en Nueva York”, una pel·lícula fora de concurs, però que ha estat molt aclamada per tota la crítica internacional. L’acte començarà a les 21.30 h i donarà el tret de sortida a 9 dies de projeccions diàries de les principals pel·lícules que han entrat a competició, tant en la categoria Creative Rosebud com Low Budget, a més de les que es presenten fora de concurs. En total es reproduiran més d’una vintena de films d’arreu del món. La Sala Mozart de Calella serà la seu central del festival, però enguany tornarà a tenir d’altres a Sant Pol i Arenys de Mar, en un pas més de l’organització per esdevenir un festival de referència a la comarca.

La sisena edició del Festival arriba amb una programació potent que s’anirà desengranant durant 9 dies a la Sala Mozart amb les principals pel·lícules seleccionades en les categories Low Budget i Creative Rosebud, però també amb projeccions de fora de concurs. Des de fa sis anys el festival premia les millors produccions de baix cost amb la secció Low Budget i la millor pel·lícula de l’any amb el Creative Rosebud. Enguany s’han rebut més de 400 treballs de països d’arreu del món com Finlàndia, Japó, l’Iran, la República Txeca o Ucraïna.

El president de l’associació Rosebud d’Amants del Cinema, Albert Guinart, s’ha mostrat molt satisfet amb la resposta que han tingut i ha assegurat que és una mostra que el festival any rere any es consolida.

Busquem pel·lícules originals i diferents. Des de la banda del Low Budget hem estat sorpresos perquè hem rebut més de 300 films pel concurs i hem tingut molta feina a triar. Al final el que hem fet ha estat seleccionar sis pel·lícules per cada categoria i ara el jurat serà qui decideixi qui és el guanyador.

El jurat del festival tornarà a estar format per l’actor Juli Fábregas, la realitzadora Elisabet Prandi, l’actor Pau Durà, la realitzadora de televisió Sònia Sánchez, el productor Eugeni Margalló, l’actriu Olalla Moreno i el director de cinema Santi Alvarado. S’espera que tots assisteixin a la cerimònia de lliurament de premis que tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre a la Sala Mozart (20.30 h).

D’altra banda, enguany també es consolida el concurs de guions cinematogràfics, amb la seva segona edició. Aquesta secció del festival vol premiar les millors idees per a llargmetratges i, específicament, una que tingui a veure amb el Maresme.

Amb el tema dels guions volíem fer el mateix. Ajudar a gent que té un guió potent per tirar-lo endavant. Tindrem dos premis, el millor guió rebut i el millor del Maresme. Estem molt contents perquè hem tingut molt bona resposta amb molts guions enviats i ja hem fet una tria de 10 finalistes.

A més, en aquesta edició els organitzadors han tornat a apostar per expandir el festival fora de Calella i aconseguir que tingui un abast comarcal. És per això que han programat projeccions a sales de Sant Pol i Arenys de Mar.

En l’anterior edició vam haver de replegar-nos altre cop a Calella pel tema de la Covid. Però en aquesta edició tindrem dues sales més de projeccions, una a Sant Pol i una Arenys de Mar on projectarem alguns films seleccionats.

Les entrades per a totes les projeccions es poden comprar al web calellafilmfestival.com, a entrapolis.com o teatrepincipal.com al preu de 4,5 euros. Enguany també hi haurà una sessió de cinema juvenil gratuïta i una sessió matinal també gratuïta.

La programació completa es pot consultar a calellafimlfestival.com.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *