4.000 triatletes es donaran cita aquest diumenge a l’IRONMAN Barcelona

Foto: IRONMAN
Foto: IRONMAN

Després d’un any en blanc per la pandèmia, IRONMAN torna a Calella estrenant un nou format amb el que espera convertir-se en el festival més important del món de la marca. Un objectiu que persegueix posant en competició els participants de la llarga distància i del 70.3 en un mateix dia. La situació de pandèmia ho condiciona i, per això, l’organització ha redefinit horaris i circuits perquè uns i altres coincideixin el mínim possible. El director d’IRONMAN Barcelona, Jordi Pérez, n’ha donat detalls al programa La Banqueta, on també ha avançat que hi haurà sorpreses a la línia d’arribada.

IRONMAN Barcelona espera posar en competició a 4.000 triatletes. Calella serà punt de sortida i arribada de la prova, que té una capacitat de participació molt més alta. El director ha explicat que han ajustat els circuits perquè els esportistes d’una i altra prova coincideixin el mínim possible, complint la normativa de seguretat sanitària.

Són 4.000 esportistes, però dues competicions que interactuen molt poc entre elles. Hem definit els circuit de tal manera que no coincideixin en la natació, a la bicicleta molt poc, i en la cursa una mica més, però uns els estirem fins a Santa Susanna i els altres fins a Pineda. Al final seran dues competicions separades de 2.000 participants i sempre seguint els protocols sanitaris del país i els d’IM, que encara són més exigents.

La sortida de la natació es trasllada a l’alçada del Monument a la Sardana i l’arribada, també a la Platja Gran, es farà com habitualment al Camp de Futbol de Mar, on hi haurà el bike park de la llarga distància. Les bicicletes de la 70.3 estaran al pàrquing de Renfe, que s’habilitarà per fer la primera transició de la prova. Hi haurà un únic circuit rodat, de Calella fins a Montgat, de 90 quilòmetres. I la cursa a peu transcorrerà pel camí de platja cap al nord.

L’arc d’arribada estarà al Passeig de Garbí, als peus del Far. El director de l’IRONMAN avança que hi haurà sorpreses espectaculars.

No ho desvetllarem tot. Que vinguin els esportistes i el públic a veure l’arribada, que serà espectacular. Hi haurà un canvi substancial.

La prova es disputarà aquest diumenge 3 d’octubre. A les vuit del matí es donarà la sortida llançada als participants al 70.3; mitja hora més tard, començarà per als de la llarga distància.

L’IRONMAN torna a Calella encara sota els efectes de la pandèmia però amb l’ànim de significar-se dins del món del triatló com la prova més important de la marca.

Vam començar dins d’IM a fer els festivals. Les dues parts vam creure que ajuntant les dues competicions podríem fer el festival més important del món. Vam començar amb molta empenta, és veritat que ens ha agafat la pandèmia pel mig, però l’objectiu és aquest.

A partir de dimecres es podrà visitar l’Expo IRONMAN, que torna al Passeig Manuel Puigvert amb estands de les principals marques de material i alimentació esportiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *