Arriba el VOC a Calella, el Festival de curtmetratges d’Òmnium

Imatge: Òmnium Cultural

Demà arranca la 8a edició del VOC, el Festival Òmnium de Curtmetratges, a l’Alt Maresme. La mostra, que va començar el 13 de febrer, compta amb 140 projeccions a diferents punts dels països catalans i també a ciutats internacionals, com Luxemburg, Montreal, Quito o Caracas. Calella és una de les 90 sales en què es podran veure aquestes projeccions. Serà a Can Saleta, el 8 de març (19.30 h). Les sessions són gratuïtes i, un cop acabades, el públic pot votar els curtmetratges a través d’un codi QR. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web d’Òmnium.

Antoni Latorre, president d’Òmnium Cultural Alt Maresme, ha explicat el funcionament del festival a LA CIUTAT. Hi haurà dues sessions amb curtmetratges diferents, de ficció i documental. A Calella s’hi projectarà la segona sessió. S’hi podrà veure els curtmetratges de ficció “El tren de l’alegria”, “El Nadal toca fusta”, “Si no ens haguéssim separat mai” i “Traca”. A més, dels documentals “La casa coberta” i “La corda lligada”.

Amb aquest tipus de festival, segons Latorre, es vol posar en relleu la complexitat dels curtmetratges:

Es premiaran el millor curt documental i de ficció en els tres tipus de jurat: oficial, jove i popular. El jurat oficial està format per Nathalie Modigliani, co fundadora i co directora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador.

Per participar en les sessions és gratuït, no fa falta ser soci d’Òmnium, però sí inscriure’s a través de la pàgina web. Un cop finalitzi, es rebrà un codi QR per votar els curtmetratges. A Calella la mostra serà el 8 de març a les 19.30 h a l’auditori de Can Saleta.

Mira l’entrevista completa a Antoni Latorre, president d’Òmnium Cultural Alt Maresme a LA CIUTAT:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *