Arriba una nova edició del Calella Folk Festival

Calella inaugurarà diumenge una nova edició del Folk Festival, un esdeveniment cultural que vol portar a Calella els balls tradicionals i melodies populars de més de 10 països diferents d’arreu d’Europa. Durant quatre dies 120 dansaires passaran per l’escenari ubicat a la plaça de l’Església per fer una exhibició de cultura popular i folklore. L’entrada és gratuïta, però seguint totes les mesures anti-covid l’aforament és reduït i no cal fer una reserva prèvia.

Diumenge i durant quatres dies, dansa i música es donaran la mà per a expressar la identitat d’un poble. El seu llegat cultural es transmet al llarg dels anys a través dels balls populars i les melodies que els acompanyen, i que són la mostra més viva d’un país. Des d’arreu del continent europeu es trobaran a Calella més de 120 dansaires per mostrar la seva autèntica identitat a través de les seves danses tradicionals. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha exposat que és una oportunitat única per compartir cultures i transmetre les tradicions a diferents generacions.

Sobretot és transmetre les diferents tradicions nacionals a les generacions més joves, per conservar el patrimoni cultural i nacional i obrir noves formes de diàleg intercultural. Sempre diem que el nostre món és el món i l’element més gran de fraternitat sempre és la cultura i conèixer la cultura dels diferents països.

Un festival que s’havia de realitzar al mes de juny, però la situació pandèmica mundial va impossibilitar la seva realització. Ara, un cop la campanya de vacunació ha agafat ritme a gran part del continent, s’ha decidit recuperar. 

Són festivals pels quals cal una organització prèvia. S’havia de fer al juny, però a l’abril març quan havíem de començar a organitzar els indicadors epidemiològics no estaven massa bé i vam decidir ajornar-ho uns mesos. Vam acordar fer-ho en el mes d’agost un cop la vacunació mundial estigués molt més avançada.

Per l’edició d’enguany passaran per l’escenari de la plaça de l’Església 120 dansaires. El primer espectacle serà aquest diumenge a les 20.30 h, li seguirà el de dilluns a les 20.45 h, el de dimecres a les 20.30 h i es tancarà amb el de divendres a les 20.45 h.

Són 120 persones. En altres edicions havíem tingut fins a 3.000 i molts més grups. Però entre no fer les coses i fer-les, sempre ens quedem amb fer-les. Amb la realitat que vivim s’ha de fer a tall de tast, però a poc a poc ho lliguem com podem per trobar la nova normalitat i seguir apostant per la cultura com sempre ho hem fet.

El Calella Folk Festival ja s’havia fet en anteriors edicions durant el mes de juny i sota el nom de Festival Internacional Folklòric.  

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.