Artesà de la cuina, un nou concepte gastronòmic a Calella

(Foto: @artesadelacuina)
(Foto: @artesadelacuina)

Josep Maria Pons i el seu equip han inaugurat un nou local al carrer Burguera on hi fan tallers culinaris. Després de 7 anys d’experiència a les cuines en restaurants estrellats de Catalunya i a Londres, s’embranquen en aquest projecte adreçat a tot tipus de públic i que també vol atendre les necessitats dels professionals.

En una entrevista al programa Ona Maresme, Pons ha explicat quin tipus de tallers organitzen al seu establiment, on hi ha una sala de formació i un obrador totalment equipat.

Des de tallers d’arrossos, d’entrepans moderns, de ceviches… Tots són participatius i, per tant, qui el fa comença tallant cebes, fent sofregits o els caldos. Un cop les micro elaboracions estan realitzades, fem una demostració de com funciona el pla a nivell professional. Els tastem i llavors comença la guerra de receptes, que és el més divertit de tot.

Hi ha tallers per a joves i per adults, però també d’específics i adaptats als nens i nenes.

Als fogons, una de les premisses de l’artesà de la cuina és utilitzar productes de temporada i de quilòmetre zero, fins i tot els que recullen a l’hort familiar.

Treballem amb productes de proximitat, sobretot amb la gent que ens rodeja, la carnisseria i la peixateria de la cantonada; i el que ens dona un plus és que tenim un hort i moltes de les hortalisses i verdures, o també els ous, els fem nosaltres. És una manera de tancar el cercle de les activitats.

A la sala de formació, s’ofereixen cursos de reciclatge i també per obtenir el carnet de manipulador d’aliments. L’altra via de negoci es desenvolupa damunt d’una taula de cinc mestres de llargada. S’ofereixen menús degustació per grups, sopars o dinars d’empresa en un espai totalment privat.

Artesà de la cuina ha nascut a Calella fruït de l’experiència de 7 anys en què Josep Maria Pons, professional format a l’Institut Bisbe Sivilla de Calella i a l’escola Hoffman, ha treballat a diversos restaurants catalans amb estrelles Michelin.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *