Calella en Comú es presentarà a les municipals amb la seva pròpia candidatura

Imatge d'arxiu

Sebastián Tejada, de Calella en Comú i actual regidor portaveu del Grup Municipal d’ICV, ha confirmat a l’Info Migdia que s’ha descartat un pacte amb Podem Calella per presentar-se plegats a les eleccions municipals del maig. Argumenta discrepàncies en relació a la candidatura que fan inviable l’acord però nega que els comuns estiguin incomplint els estatuts pel que fa al sistema cremallera de llistes home-dona, tal com els acusaven els representants del partit morat. Tejada, amb un to conciliador, els ha emplaçat a posar els seus rèdits electorals al servei d’un govern transformador per a la ciutat de Calella.

Trencades les negociacions entre Calella en Comú i Podem Calella per formar coalició electoral a la ciutat, cosa en la que encara confiaven i s’hi mostraven disposats dilluns els representants del partit morat en una entrevista a La Ciutat. Allà però van posar sobre la taula discrepàncies clares en relació a la configuració de la llista que són les que, al final, han acabat amb un any de negociacions. Així ho ha confirmat Sebastián Tejada, aquest dimarts a l’Info Migdia.

Hem arribat a la conclusió que l’acord no seria possible i hem decidit acceptar que el desacord s’ha d’explicar i formalitzar perquè tothom, ells i nosaltres, poguem continuar amb la nostra estratègia ara que encara estem a temps. I per això fa uns dies vam dir als companys de Podem Calella que faríem la nostra candidatura.

Tejada ha negat les acusacions que públicament feia de Podem Calella en relació a l’obligatorietat d’elaborar llistes cremallera home-dona. Ha explicat que l’article número 13 dels estatuts del partit estableixen que s’ha de complir una paritat del 50% però no parla explícitament d’ordenació dels integrants en funció del gènere.

En cap moment es defineix que el primer hagi de ser home o dona, i que això determina el sexe del funció. Només regula aquesta proporció: entre els cinc primers, si hi ha dos homes hi ha d’haver-hi tres dones, i que en el conjunt de la llista el 45% han de ser homes o dones. Per això no hi haurà cap problema perquè la nostra convicció és que així es farà.

Sebastián Tejada ha avançat que al llarg d’aquesta setmana es donaran a conèixer més detalls sobre la candidatura de Calella en Comú a les municipals. No ha volgut confirmar si ell i Josep Maria Juhé hi ocuparan les dues primeres posicions.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *