Arxivada la denúncia contra l’autor d’un escrit al Facebook que cridava a “disparar contra l’Ajuntament”

El jutjat número 5 d’Arenys de Mar ha decretat l’arxiu de la denúncia per un delicte d’incitació a l’odi que l’Ajuntament de Calella va presentar contra l’autor d’un missatge que va publicar al perfil de la institució al Facebook, l’agost del 2018. Responent a un altre usuari que es preguntava com es podia sol·licitar la dimissió de l’alcaldessa i el govern, va escriure: “Monta una ametralladora delante del Ajuntament y dispara hasta dejarlo como un colador al día siguiente podrán otra alcaldesa o alcaldeso”. En la seva resolució, el magistrat Francesc Juncàs Gómez exposa que l’escrit no constitueix un delicte de la naturalesa denunciada ni tampoc representa un anunci seriós i creïble que posi en perill la integritat de les persones al·ludides.

Amb tot, en la resolució a la que ha tingut accés Ràdio Calella TV, el jutge exposa que les expressions utilitzades són “absolutament reprovables i censurables des del punt de vista cívic i de convivència”.

L’investigat va declarar que va fer l’escrit amb la única voluntat de “catxondejar-se”, negant qualsevol intenció d’incitació a la violència, de generar odi o d’amenaçar a ningú.

El sobreseïment provisional de les diligències prèvies es va dictar amb data de 27 de maig del 2019.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *