El Sidral Solidari canvia d’emplaçament i se celebrarà diumenge al Passeig Manuel Puigvert

Sidral Solidari, edició 2015. Arxiu

El proper 9 de juny Calella celebra el Sidral Solidari una mostra de la tasca que fan les entitats solidàries de la ciutat. Sota el lema “Posa el filtre lila per la igualtat, tria el comerç just” enguany aquesta mostra plena d’activitats lúdiques per a grans i petits canvia d’escenari i tindrà lloc al Passeig Manuel Puigvert.

L’objectiu del Sidral Solidari és, segons Cindy Rando, regidora de Solidaritat i Cooperació en funcions, que els calellencs i calellenques coneguin la feina que fan les entitats i el Consell de Solidaritat. En aquest sentit, el canvi d’emplaçament de la celebració d’aquesta jornada vol aconseguir aplegar més persones.

Vam estar parlant en el Consell de Solidaritat i vam creure oportú fer un petit canvi. Havíem d’endarrerir una miqueta la data per qüestions logístiques i vam dir que si ja ens n’anem al mes de juny, per què no intentem apropar-nos a un altre escenari que potser per la bona climatologia ens farà que vingui molta més gent a descobrir el Sidral. I vam decidir fer-ho al Passeig. Gent que potser va a la platja i al sortir es diu “què estan fent aquí?” i s’hi queden

Enguany el Sidral Solidari també vol reivindicar la figura de la dona i la tasca que fa per empoderar-se també a través de la solidaritat. De fet, un 90% de les entitats del Consell de Solidaritat estan liderades per dones. Aissatou Balde, presidenta de l’USSEC Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà, ha explicat al programa La Ciutat la necessitat de crear teixit social entre dones perquè són les que més càrregues porten i més responsabilitats tenen.

Volem fer moltes coses, ajudar-nos entre nosaltres aquí i després els d’allà perquè a tots els llocs la família depèn de nosaltres. Tenim moltes càrregues i molta responsabilitat, et deixen tota la responsabilitat de la casa. Aquests anys que hem estat aquí hem fet molta mobilització de les dones africanes perquè surtin fora, facin coses, obrim els ulls i comencem a treballar amb tothom i conèixer-nos la gent que som aquí que portem molts anys

A les 12 del matí de diumenge dia 9 començaran les activitats amb La Botigueta un espectacle de teatre i titelles sobre consum responsables a càrrec de Tanaka Teatre.
Entre les activitats destacades hi haurà un vermut amb música feminista i l’Arrossada a càrrec de l’Associació Sant Quirze
El sidral compta amb activitats adreçades també als més petits com l’ espectable infantil, “El país del silenci” i per tothom que s’hi apropi com la música i les danses africanes.
La jornada de diumenge també comptarà amb tallers com “L’estenedor d’injustícies i tot allò que etiqueta no diu” i exposicions com “Estira el fil del cotó més just” i “Cuir i calçat a Bangladesh : el cost real de la seva producció”.

Els assistents podran també visitar una caravana de comerç just i les finances ètiques i tot acabarà a dos quarts de vuit del vespre amb la lectura del manifest i el sorteig d’una panera amb productes de comerç just.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *