Assemblea oberta per decidir les activitats que es faran a l’Espai Jove

Constitució del Consell dels Adolescents l'any 2017.

El Consell d’Adolescents ha obert a tots els joves de Calella una assemblea per decidir com serà el futur Espai Jove, en especial, les activitats que s’hi portaran a terme. El disseny d’aquest espai era l’encàrrec de la primera edició del consell, que també va crear el logo, però han decidit donar la possibilitat a la resta de noies i nois de la ciutat de dir-hi la seva.

Tres dels actuals consellers, Josep Puig, Txema Garcia i Lluc Rebagliato, han passat pels estudis de Ràdio Calella TV per convidar a tots els joves de la ciutat a l’assemblea, que tindrà lloc aquest dissabte a les 18h a l’Espai Mercat.

Primer de tot, ens van ensenyar l’espai que tindríem i les mesures, va venir un especialista, i des d’allà vam començar a opinar què podríem posar i què no. També vam fer el logo, que vam fer una votació entre nosaltres, perquè es van presentar dos logos, i en aquesta edició hem triat el bo.

Aquest dissabte a les 18h farem una assemblea perquè tots els joves de Calella que vulguin i puguin venir, puguin donar propostes i dir com volen que siguin les activitats i l’Espai Jove.

A les escoles hem passat a donar informació i penjar els cartells i també la difusió per l’Instagram fent un sorteig de 100 euros pel Mediamarkt.

Les persones que segueixin el perfil d’Instagram @calellajove i que participin a l’assemblea entraran en el sorteig d’un val de 100 euros per la botiga Mediamarkt.

Han explicat que està previst que s’obri entre els mesos d’abril i maig. Ells ja han començat a pensar propostes per aquest espai.

A mi m’agradaria que es fes un aula de treball pels que han de fer un treball però si van a la biblioteca i necessiten parlar els fan fora, doncs un aula de treball que estigui apartada. Si hi ha un estudi de música, un estudi de jocs, un cinema, doncs que estigui apartada perquè així es puguin concentrar però també puguin parlar l’hora.

Actualment és la segona edició del Consell dels Adolescents, en la que l’encàrrec és fer un projecte d’igualtat pels joves de Calella. Les propostes giren ara entorn a l’esport.

Estem dient propostes per fer esports mixtes o torneigs, per exemple, de korfball, que és un esport mixte.

A l’institut es veu molt la diferència nois noies. Per exemple, els nois fan una cosa més difícil i per exemple el tema del futbol jo he vist a classe que separaven nois i noies.

Tant el Consell dels Adolescents com el dels Infants tenen l’ajuda d’una dinamitzadora, Marta Martorell, de la consultoria Civis Govern Obert. En una entrevista a l’Info Vespre, ha detallat quina és la seva tasca.

Principalment, la meva tasca és treballar el projecte, fer que aquest projecte es pugui desenvolupar al llarg de tot el curs, preparar les sessions, preparar el contingut de les sessions i si necessitem que vinguin persones concretes, per exemple el tema del logo, contactar amb el dissenyador. La meva feina, moltes vegades comporta més hores amb la preparació de les sessions i que el fil conductor es pugui desenvolupar tot l’any i arribar a que els projectes es compleixin. Que els nois i noies i els infants puguin veure que el que ells decideixen, debaten i proposen, es dugui a terme.

El Consell dels Adolescents compta amb 20 consellers, però la intenció és ampliar de forma progressiva aquest nombre. La seva metodologia es basa principalment en el treball cooperatiu en equips.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra als membres del Consell d’Adolescents, Josep Puig, Txema Garcia i Lluc Rebagliato.

També podeu escoltar l’entrevista íntegra a la dinamitzadora del Consell d’Adolescents i del Consell dels Infants, Marta Martorell.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *