[Àudio] [Coblejant] Programa 334: EXCLUSIVA: Només hi ha un 16,7% de dones a les cobles

PGM-COBL-294-DESTACADA
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Aquesta setmana ens preguntem On Som Les Dones a les cobles? El percentatge de dones a les cobles no arriba ni al 20%, una dada que en números absoluts és de 92 dones, t’ho expliquem en exclusiva al Coblejant a través d’una investigació pròpia on hem constatat que també hi ha sostre de vidre a les cobles: el percentatge de dones a les cobles amb més actuacions i més professionalitzades baixa fins al 8,2%, la meitat.

A les Notícies, les escoles de música obren aquests dies els seus períodes d’inscripció pel curs que ve, també per als instruments de cobla. Connectem amb dues parts del territori a les escoles de La Bisbal i Agramunt. A Les Estrenes, “La d’en Cana” i “La Mística Cistercenca” són les dues darreres estrenes més destacades del mes de maig. Són d’Antoni Mas i Ferran Carballido respectivament, hem parlat amb ells que ens les expliquen en exclusiva al Coblejant i les podem escoltar!

A les Recomanacions, la cobla serà present a la 23a edició del Festival Internacional de Música de Sabadell amb una proposta de la cobla Mediterrània i també parlem dels actes de celebració dels 40 anys de la cobla Sant Jordi. A l’Agenda, Calella es prepara per tres dies d’aplec: l’Aplec Pairal de Catalunya arriba la setmana que ve amb 5 de les millors cobles del país.

A les Novetats Musicals, Músics per la Cobla està a punt de treure el darrer disc que ha enregistrat la cobla de Cambra de Catalunya: un monogràfic de Pau Casals, aquest any que es commemoren els 50 anys de la seva mort, dirigit per Antoni Ros Marbà.

Això i molt més a Coblejant, un magazín de Ràdio Calella Televisió amb l’Agrupació Sardanista de Calella per a les emissores de ràdio que el vulguin i s’emet arreu dels Països Catalans. T’informa de tot allò que és notícia al món immens de la sardana i la cobla. Dirigit per Queralt Pedemonte.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *