Els experts recomanen contractar plans de pensions privats

El Fons Monetari Internacional ha fet una sèrie de recomanacions a Espanya per tal de certificar el creixement de l’economia durant els últims quatre anys. De fet, estima que el PIB, que calcula l’activitat econòmica interna, pugui augmentar un 3,1%, acompanyat també de la creació de llocs de treball.

Són les perspectives a curt termini. A llarg termini, diu l’organisme internacional, caldrà superar algunes debilitats econòmiques com el deute públic, que diu s’ha de reduir, la desocupació estructural i la sostenibilitat del sistema de pensions per l’envelliment de la població. L’informe de l’FMI proposa allargar la vida laboral i fomentar els plans de pensions privats.

Espanya va aprovar el canvi del sistema de pensions l’any 2011, prorrogant-lo de forma progressiva dels 65 als 67 anys. La professora de Teoria Econòmica de la UB, Concepció Patxot, ha dit en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que la proposta del FMI és lògica a tenor de l’important canvi demogràfic que ha patit Espanya des de l’anomenat baby boom.

“Aquest sistema es va organitzar quan començavem a treballar amb 14 anys i l’esperança de vida era de 65, és lògic que s’hagi d’ajustar i poc després l’esperança de vida ens feia desaparèixer. Ara mateix la gent treballa amb 25, 30 i es jubila amb 65 i llavors li queden un 30 anys d’esperança de vida”, ha comentat.

Patxot considera que, a llarg termini, serà vital incentivar els plans de pensions privats per aquelles persones que encara tenen la oportunitat d’estalviar i així poder complementar els diners que l’estat proporciona.

 

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Concepció Patxot, professora de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *