[Àudio] [Coblejant] Programa 351: L’aplec de Badalona es redueix el 2024 i s’ha celebrat pels pèls aquest any

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

A les Notícies, l’Aplec històric de Badalona, que ja perillava per aquest passat diumenge, es reduirà pel 2024 tot i celebrar l’aniversari rodó dels 80 anys. L’entitat Badalona Sardanista ha explicat al Coblejant que faran coincidir l’aplec amb les Festes de Maig de la ciutat, el celebraran al centre i l’acostaran als infants i expliquen que els aplecs de tres cobles intercalades matí i tarda són insostenibles avui dia.

A l’Àrea de Campionat, ha arrencat ja la segona fase del bàsic d’honor i seguim repetint resultats: Violetes del Bosc, en primera posició fins al moment va guanyar les tres sardanes a Mirant al Cel, en quarta posició. I Mare Nostrum, en segona posició, va guanyar les tres sardanes a Mans Amigues, que va tercera, al Bàsic de Tarragona. A les Recomanacions, el tiblaire i divulgador sardanista Xavi Piñol presenta una nova proposta de xerrada titulada “EN RUTA. Viatgem per Catalunya a través de la música de la sardana” amb la qual proposa conèixer més en profunditat la sardana i parlar de l’èxit inesperat de Coti x coti.

La Confederació Sardanista fa una crida als compositors i compositores a presentar les sardanes que han estrenat aquest any a La sardana de l’Any que ja ha publicat les seves bases. A La Premsa, polèmica a les xarxes per ballar sardanes amb aletes de nedador al programa Planta baixa a tv3, una secció que va coincidir el mateix dia, però, amb un fragment del primer episodi d’Això no és una cançó, de Ramon Gener on es parla de la sardana en un to naturalitzat, per analitzar la cançó  Viva la Vida, de Cold Play. Ho analitzem al Coblejant!

A les Notícies, el concurs d’Arenys de Munt canvia de data i ja no se solaparà més amb la vigília de l’aplec Pairal de Catalunya. I als Reportatges repassem els aplecs de Torroella i  Terrassa, entre d’altres. I a l’Agenda destaquem l’Aplec de Rubí.

Tot això i molt més a Coblejant, un magazín de Ràdio Calella Televisió amb l’Agrupació Sardanista de Calella per a les emissores de ràdio que el vulguin i s’emet arreu dels Països Catalans. T’informa de tot allò que és notícia al món immens de la sardana i la cobla. Dirigit per Queralt Pedemonte.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *