[Àudio] [Efemèride] [Ara i Aquí] Calella escull la seva reina de la bellesa 1966

Part de la portada de La Vanguardia, estiu 1966
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Acabava l’estiu de 1966. Moment de triar a cada localitat les «reines de la bellesa». Aquell any, a la portada de La Vanguardia “Catalunya elije en verano a sus reinas de la belleza”

L’alcalde de Calella el sr Guri i Vila i el tinent d’alcalde la ponència de turisme, lliuren el premi a la senyoreta Anna Hahlen escollida com a Miss en una celebració del dia del turisme.
A la fotografia, apareixen Miss Mataró, Miss Vilassar de Mar i Miss Tordera (aquestes última era la pubilla i es deia Maria Teresa Sureda Llavina.
Dir-vos que la notícia surt a la portada de La Vanguardia al costat de notícies com la visita del President de Gaulle a Addis Abeba, a Etiòpia, i comparteix protagonisme amb el cartell de les properes eleccions sindicals a tot l’estat.

El març del 1966 va ser quan Fraga es va banyar a Palomares. Havien col.lisionat dos avions nord-americans a les immediacions d’Almeria i havien caigut 4 bombes atòmiques de 70 kilotons. Una va caure al mar i tres a terra, però eren d’hidrogen. Fraga, ministre d’informació i turisme aleshores, es va banyar juntament amb l’ambaixador dels Estats Units per demostrar que no hi havia perill de radioactivitat.
Cap de les bombes va esclatar, però sí que van fer-ho ens detonadors de dues de les bombes c causa de l’impacte, fet que va ocasionar fuges radioactives. Les fissures van ocasionar una gran contaminació per plutoni.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *