[Àudio] El setmanari L’Estela posa en marxa l’estiu de 1950 una operació de crowdfunding per pagar les obres de la parròquia de Calella

Foto : La Vanguardia "60 anys de 600"
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

A l’efemèride d’avui anem a l’any 1950. La parròquia està pendent de continuar les obres de reconstrucció de l’altar i calen diners. El setmanari l’Estela es proposa que entre tots ajudem a finançar-ho. Aquell any es funda l’empresa SEAT amb un capital social de 600 pessetes.

Agost de 1950. El setmanari L’ Estela demana diners per a ala reconstrucció del Temple Parroquial. Hi torna a haver moviment després d’ un temps sense obres per manca de diners i ara han reconstruit la barana que dóna la volta de la nau central i l’altar del Sant Crist de mà de l’artista calellenc Jaime Martorell. Diu el setmari serà un digne estoig de la joia artística que es el Sant Crist, obra del mateix artista.

El diari posa en marxa una mena de crowdfunding per continuar les obres de la parròquia. Diu literalment «la reconstrucció del centro parroquial es la reconstrucció del la teva llar! Diu que és la teva obligació… Afirma «pon tu granito de arena para la casa de Dios te será recompensado»
A l’Estela poden saber els matrimonis de la darrera setmana, les defuncions, els naixements i les peticions de mà.
Aquells dies sembla que ja s’ ha formulat la petició de mà de la Srta Magda Guri Serra de l’apreciadíssima família calellenca amb el jove Antoni Puig Sagrera de la veïna Sant Pol.
I el bon amic i suscriptor Francisco Grau Viader que ha demanat matrimoni a la simpàtica srta resident a Blanes Conchita Gimeno Silvestre.
El 1950 és l’any en que es funda l’empresa SEAT amb seu a la zona franca de Barcelona amb un capital social d’inici de 600 pessetes.

Durant aquella década va posar en circulació alguns models mítics entre els quals destaca el famós 600, el cotxe que va revolucionar els caps de setmana a tot l’estat i que diuen que va suposar un canvi social i sociològic per les famílies. El Seat 600 era el germà petit del FIAT que portava el mateix nom.

El juliol d’aquell any es reconeix als jueus el dret de viure a Israel.
El Sant Pare Pius XII aprova l’OPUS DEI
La Unió Soviética estableix la pena de mort.
Neix Adolfo Domínguez el dissenyador de moda espanyol.
I mor d’escriptor britànic George Orwell. Autor de textos precursors per aquell temps com és el cas de 1984, Rebelión en la granja i gran hermano. Tot un visionari.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *