[Àudio] [La Ciutat] Coneixem “Black Elk” una associació que treballa per a la conservació del patrimoni natural del Montnegre

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Black Elk és una associació que pretén conservar els espais naturals del Montnegre, ubicada a Sant Iscle de Vallalta. L’objectiu és conservar aquest espai forestal i la seva biodiversitat i prevenir tant els incendis com la seva degradació. El proper dia 31 fan una jornada de portes obertes.

Tori Puig fa cinc anys que viu al Maresme en una masia a la zona de Sant Iscle de Vallalta. Ella va néixer a Oregon, als Estats Units, i va deixar la seva sorollosa vida a Nova York per viure voltada de natura aquí. Quan va arribar la va fascinar la riquesa natural del Corredor del Montnegre per la seva biodiversitat. Des d’aleshores, s’ocupa de “custodiar” terrenys per conservar-los i rescatar cavalls. Alguns dels espais que conserva són antics camps on es conreaven maduixes i ara estan en desús. Els propietaris no poden assumir els costos de mantenir l’espai perquè no es malmeti i permeten que sigui l’associació qui ho fa. S’ocupa de recollir residus, mantenir la massa forestal, crear una reserva d’aus i rescatar cavalls en perill.
L’ associació també fa activitats, sobretot per a joves i el proper dia 31 de maig té prevista una jornada de portes obertes en la qual es farà un passeig de cinc quilòmetres guiats pel bosc i les terres de cultiu. També es donaran a conèixer les activitats educatives que expliquen l’ecosistema i la importància de protegir-lo. Els assistents podran visitar els cavalls forestals rescatats que hi ha a la finca i que ajuden a prevenir els incendis forestals.

Un altre dels aspectes que més preocupen aquesta associació és el canvi climàtic. Els seus efectes ja es noten i força, sobretot pel que fa a les reserves naturals d’aigua que estant minvant molt els darrers temps.
Si voleu més informació podeu entrar a www.blackelk.org


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *