[Àudio] Sabies que el 1955 ja es debatia sobre els inconvenients del turisme?

Foto El diario.es
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Avui a la Efemèride de l’Ara i Aquí continuem tirant enrere i trobant debats actuals en el passat. És el cas dels inconvenients del turisme, una activitat que suposa importants ingressos però que, com tot, té el que podríem qualificar de “cara b”. El 1955 Espanya entrava a la ONU i Elvis Presley arrasava en la seva primera gira als Estats Units.

L’agost de 1955 es posava ja sobre la taula el debat dels problemes que genera el turisme, allò que en podriem dir la Cara B. Un debat que més de 6 anys després està d’actualitat.
Diu el setmanari la Estela que d’un temps ençà camines per Calella i no veus cares conegudes, totes són noves. Es nota que la gent amb qui topes no és del poble, té un semblant diferent i maneres de fer diferents. El periodista que escriu diu que «aquesta població flotant» és molt diferent i es vanta de no semblar-s’hi. Diu que no s’ hi vol confondre perquè li mancarien els excesos de modernisme desenfadat i grotescos.
Diu el setmanari que entre tanta gent, hi ha el perill que «algunos maleantes» aprofitin la confusió per operar aquí. A més, recorda que hi ha diverses cases de Calella que estan tancades perquè els seus amos estiuegen.

Planteja si el turisme és bo per al poble, un debat que ara mateix està també obert a ciutats com Barcelona. S’ ha arribat a posar sobre la taula el terme de «Turismofòbia».

L’ any 1955 Christian Dior meravella a la passarel·la de París amb la seva col·lecció de moda.
Elvis Presley fa la seva primera gira pels Estats Units.
Espanya ingressa a la ONU.
Vuit països de l’òrbita comunista signen el Pacte de Varsòvia
El mes de març d’aquell any neixen Ana Obregón y Mariano Rajoy.
El 18 d’abril mor Albert Einstein.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *