Montserrat Candini es pronuncia sobre el seu futur a la política municipal

Alcaldesses maresmenques a la tertúlia sobre dones i política
Alcaldesses maresmenques a la tertúlia sobre dones i política

L’alcaldessa de Calella va dir divendres que si bé sempre havia defensat un màxim de dues legislatures veu ara que “a la pràctica, els 8 anys queden reduïts a 6 de feina efectiva”. Unes paraules que obren la porta a què repeteixi com a alcaldable a les municipals del 2019. Sobre això, la posició oficial del PDECat és que encara no s’ha abordat el debat. Candini va participar a la tertúlia sobre dones i política que va organitzar el Consell Comarcal del Maresme i que va reunir sis de les deu alcaldesses del territori.

Montserrat Candini és la primera alcaldessa de la història a l’Ajuntament de Calella. Va accedir-hi l’any 2011 i va revalidar l’alcaldia quatre anys més tard, ara representant el PDECat i governant en coalició amb el PSC.

Al debat organitzat pel Consell Comarcal del Maresme en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones hi havia també l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido; la de Malgrat de Mar, Carme Ponsa; i la de Cabrils, Lina Morales. Les tres van mostrar-se disposades a tornar a repetir l’any vinent com a alcaldables.

Al Maresme hi ha 452 càrrecs electes, dels quals 174 són dones. La participació femenina a la política local és del 38,5%; gairebé tres punts per sobre de la mitjana catalana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat