Acord amb els sindicats per actualitzar el sou del personal públic

El conflicte laboral a l’Ajuntament de Calella va desencadenar en el tancament de la comissaria de la Policia Local

El Govern portarà l’acord amb els sindicats per actualitzar el sou del personal públic al Ple Municipal perquè en ratifiqui l’aplicació. Es farà de forma singular, en diferents fases, i començant per tres col·lectius professionals, tal com ha confirmat aquest matí l’alcalde Marc Buch al programa La Ciutat, que avui ha començat la sisena temporada en antena. Un d’ells serà el de la Policia Local, qui va iniciar i es va posar al capdavant de la reivindicació per a la posada al dia de les retribucions. Això va conduir a una crisi laboral en el sí de l’Ajuntament i que va tenir la seva màxima expressió quan Calella es va quedar sense agents durant les nits i amb la comissaria tancada, entre novembre del 2021 i febrer del 2022.

L’Ajuntament i els sindicats de treballadors municipals s’han posat d’acord en com es començarà a implantar els resultats de la valoració de llocs de treball. Se n’ha informat als partits de l’oposició, tal com va avançar Ràdio Calella TV, i s’espera que la proposta es ratifiqui en la sessió ordinària del Ple Municipal que s’ha de convocar per al divendres 14 d’octubre a la tarda. La primera fase serà d’aplicació immediata i en base a la reserva pressupostària de 120.000 euros contemplada en els comptes d’aquest 2022. L’alcalde Marc Buch ho ha confirmat a La Ciutat.

Hem acceptat la proposta dels sindicats i recull el col·lectiu de la Brigada Municipal, la Policia Local i part del personal de l’escola bressol El Carrilet. Amb ells començarem aquesta aplicació singular dels resultats de la VLT.

L’alcalde Buch ha assenyalat aquest punt com un dels importants a l’hora d’equilibrar el pressupost del 2023, pel qual apunta que s’haurà de treballar especialment la recerca d’ingressos provinents de les administracions superiors.

A l’entrevista a la Ciutat, també s’ha referit a la seva proclamació com a cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2023. A banda d’explicar que van fer-ne l’anunci a les portes de la Festa Major per una qüestió d’“honestedat i transparència”, Marc Buch també ha revelat que el PDeCAT de Montserrat Candini era coneixedor de la seva voluntat que els dos partits arribessin a un acord per anar plegats.

Fa temps que els havia anunciat que la meva voluntat era arribar a un acord amb Junts per Catalunya perquè la unitat ens afavoria a tots. N’haviem parlat però en els últims dies els vaig explicar a tots, un per un cada company de Govern, quina decisió havia pres (…) Algun d’ells l’acompanyarà? Els temps ho dirà.

En aquest punt, Marc Buch ha puntualitzat que ell va arribar a l’alcaldia gràcies als vots del grup municipal de Junts per Calella i dins el qual hi ha representants del PDeCAT, a més dels dos regidors del PSC, soci de Govern de la coalició.

Quant a la seva vinculació amb Junts per Catalunya, ha reiterat que és un projecte polític al servei de les persones i que defuig dels personalismes. Ha dit que és “lògic” que ell en sigui el cap de llista per la seva experiència a l’Ajuntament de Calella, on hi sumarà dos mandats municipals com a membre de l’executiu i amb responsabilitats de Govern.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.