[Àudio][Efemèride] L’agost de 1997 Calella s’oposava a que RENFE tanqués el pas a nivell del carrer Sant Josep

Imatge portada Llibre Harry Potter
Imatge portada Llibre Harry Potter
▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Agost de 1997. Tal dia com avui era dijous i La Vanguardia titulava «Calella s’oposa al tancament d’un pas a nivell que porta a la platja».
Diu el diari que RENFE ja ha intentat tancar el pas abans perquè el considera molt perillós però que no proposa alternatives.
El pas està situat entre els carrers Sant Josep i Sant Joan, i explicava el rotatiu el fan servir diàriament unes 50 mil persones. El 1997 és l’any que vam conèixer Harry Potter. Es publicava el primer llibre de la saga, “Harry Potter i la pedra filosofal”.

RENFE considera que el pas és molt perillós perquè no té ninguna barrera i només està senyalitzat amb un rètol que avisa als vianants del pas de trens. Explica que abans per creuar era necessari obrir dues portes metàl·liques que ara ja no hi són.
En cas de tancament, els vianants haurien de passar per on passen els vehicles, un pas amb barreres o pels passos subterranis que hi ha a diversos carrers.
Veïns, comerciants i consistori no volien el tancament i afirmen que si es tanca RENFE el que fa és amagar el cap sota l’ala com un estruç per expolsar-se les responsabilitats i el que ha de fer és buscar alternatives.
Els veïns van recollir signatures i consideraven que tenien drets adquirits per passar per aquest punt ja que hi és des que es va posar en marxa la línia el 1863. Els veïns consideraven que la solució passava per reforçar la seguretat en aquest pas, col·locar barreres, alarmes com en d’altres punts o fer-hi un pas soterrani amb rampes. El Gremi d’ hosteleria també opinava que tancar el pas no era la solució perquè seria aplicar la llei de l’embut. Diuen des del gremi que si RENFE hauria d’invertir en aquesta línia ja que és la la més rendible de totes.
El 1997 Bill Clinton era escollit per segon cop President dels Estats Units.
Laurent Kabila proclama la República Democràtica del Congo després de 30 anys de dictadura de Mobutu Sese Seko.
La banda terrotista ETA protagontiza un any sagnant.
I el 20 de juny es publica el primer llibre de la saga Harry Potter de la mà de JK Rowling.
Harry Potter i la pedra filosofal.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat