El Consell de la Gent Gran es proposa reduir la bretxa digital

consell gent gran

El Consell de la Gent Gran ha celebrat aquesta setmana la seva segona trobada telemàtica, des que es va constituir, per anar prenent forma i filant el què és el seu objectiu; aconseguir fer més visible el col·lectiu de la tercera edat i buscar solucions als problemes que els afecten. La trobada de dimarts va servir per assentar les bases sobre les quals, un cop finalitzi la pandèmia, es començarà a treballar. En la reunió, que va presidir el regidor de Política Social i Salut, Ramon Llamazares, es va apostar per acabar amb la bretxa digital que separa i allunya als avis de les noves realitats postpandèmiques. També van proposar estendre a altres espectacles la retransmissió que fan a les residències de les obres del Cicle Cultural.

El regidor Ramon Llamazares ha explicat que malgrat que tenen moltes ganes de començar a fer coses, la pandèmia de la Covid els obliga a posar el fre, tenint en compte que són un dels col·lectius més vulnerables davant del virus. Amb tot, però, esperen que d’aquí a l’estiu, quan la gran part de la gent gran estigui vacunada, puguin començar a caminar algunes de les propostes que ara tenen sobre la taula. De moment, s’ha apostat per continuar apropant la cultura als avis, és per això que han proposat que la iniciativa de l’Ajuntament de Calella per fer arribar el Cicle Cultural a les residències s’estengui a altres espectacles.

La pluja d’idees que vam fer va anar en relació molt a la cultura. Vam parlar de la iniciativa que estem fent des de l’Ajuntament d’apropar la cultura a les residències amb la retransmissió de les obres del Cicle Cultural i es va proposar incrementar la iniciativa a altres espectacles.

Una de les altres propostes que van sortir del Consell de la Gent Gran va ser millorar la mobilitat pel col·lectiu i trencar amb la bretxa digital. Una escletxa que s’ha fet més palès durant en els mesos de pandèmia on la tecnologia està a l’ordre del dia i molts avis se senten exclosos en no tenir les habilitats necessàries per al seu ús.
Per la seva part el president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó, ha valorat molt positivament la trobada i ha tornat a reiterar la necessitat de poder disposar d’un regidor en exclusiva pel col·lectiu que ell representa.

Si volem fer bé les coses, porta molta feina. Per això vaig tornar a reclamar un regidor en exclusiva per la gent gran. Donarem molta feina i no només feina, volem donar alternatives d’ajuda a la població de Calella. El regidor té moltes ganes, però té molta feina.

El consell és un òrgan consultiu que busca fomentar la participació del col·lectiu en la vida política, social i cultural de la ciutat. En ell hi participen entitats i representants de la gent gran a la ciutat, com també els responsables de les quatre residències geriàtriques de Calella. El Consell Municipal de la Gent Gran es reuneix de manera quadrimestral i ho seguirà fent de moment de manera telemàtica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat