[Festimatge 2017] Les exposicions Turisme obscur, Breve encuentro i A poc a poc oblit

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

“Turisme Obscur” de Manel Clemente, “Breve encuentro” de Julian Ochoa i “A poc a poc,” oblit de Manel Úbeda

El projecte fotogràfic “Dark tourism?” de Manel Clemente ens presenta una selecció d’espais de gran interès històric marcats per la mort i la tragèdia. Clemente, ha treballat en els seus projectes anteriors “Ghost towns” i “Forgotten ruins” la temàtica de l’abandonament i la desolació, es proposa ara documentar i analitzar l’interès suscitat en l’actualitat per uns indrets que, tot i fugir del estàndards de la indústria turística convencional, reben cada any milers de visitants.
L’exposició de Julian Ochoa, Breve encuentro, es presenten imatges com una reflexió on el temps i la memòria habiten. On allò màgic es fa quotidià i on l’irreal es transforma en naturalesa de vida i carregades d’una potent narrativa i exemptes d’aquests vernissos tana l’ús avui dia, maniqueístas, fàcils i superflus, ens proposa per contra una reflexió a uns mons construïts des de la mirada aliena, però, al mateix temps, propera.
A poc a poc oblit de Manel Úbeda, són fotografies de cementiris, de Montjuic i de PobleNou de Barcelona. La pedra oferta en record dels noms i la llum hi escriu irreflexions: davant de la làpida, el mausoleu, l’estàtua, l’altar i les flors moridores que malden per ser una ofrena eterna. L’ànima alada, immòbil. El temps, com l’oracle que no hi veu, s’ha assecat sota la mortalla.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *