Ona Maresme: Arriben les segones Olimpíades de la Gent Gran

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Diumenge Calella tornarà a ser ciutat olímpica. Serà amb la inauguració de les segones Olimpíades de la Gent Gran que se celebraran entre el 2 i el 8 de juliol a Calella, amb la participació confirmada de més de 300 esportistes majors de 65 anys. Competiran en alguna de les 14 modalitats esportives de la cita olímpica, que es disputaran cada dia a partir de les nou del matí al Passeig Manuel Puigvert amb l’única excepció de les proves de natació, concentrades en la jornada de divendres a la Piscina Municipal Dorly Strobl. La novetat és que més enllà de les activitats pròpiament esportives, des de l’organització també s’han preparat actes musicals a les tardes al passeig. Josep Maria Granyó, Mercè Montserrat i Paco Montero passen per l’Ona per desgranar tota la programació esportiva.

L’encesa de peveter olímpic donarà el tret de sortida als actes de les segones Olimpíades de la Gent Gran que acollirà Calella la setmana vinent. La torxa olímpica sortirà de placa Catalunya fins al Far, on es farà l’acte inaugural, d’allà baixaran en cercavila amb els grallers de Calella fins al passeig on s’encendrà el peveter olímpic. L’acte comptarà amb l’actuació de la Coral de veus calellenques i els parlaments de les autoritats. Hi ha confirmada l’assistència del president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya.

El Passeig Manuel Puigvert serà l’escenari de bona part de les proves del calendari de les Olimpíades de la Gent Gran, a les quals s’hi han inscrit més de 300 participants, segons l’última xifra oficial.

L’agenda de competició arrencarà a dilluns 3 de juliol les nou del matí amb les primeres proves de bitlles catalanes, dards, i tir amb arc. El dimarts 4 de juliol es disputarà una de les modalitats estrella de les olimpíades, la petanca. Li seguirà les proves d’escacs i a la tarda havaneres i cremat amb els faroners de Calella. El dimecres serà el torn pel bàdminton, el bàsquet 3×3 i el futbolí humà. A les 18h hi haurà balls en línia. La recta final de les olimpíades, el dijous 6 de juliol, començarà amb la cursa d’orientació i el rummikub, el mateix dia es disputarà el campionat de dòmino i a la tarda actuació musical a càrrec del grup “Els altres joves”.
L’últim dia de competició esportiva serà el divendres 7, amb la marxa nòrdica, la natació i el llançament de pes. La jornada clourà amb una revetlla de San Fermín.

La cita olímpica arribarà a la seva fi el dissabte 8 de juliol, amb l’acte de clausura, el lliurament de medalles i la revetlla olímpica de la tarda.

Prop de 100 voluntaris donaran suport a l’organització pel bon funcionament de la cita esportiva: s’encarregaran de l’arbitratge, tasques de control i de vigilància, i d’atenció als participants.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *