Els moviments de lleure recelen del nou Decret que regula la seva activitat

Marxa de Sant Andreu, arxiu

Els moviments que treballen en el lleure com ara els agrupaments d’escoltes i guies acaten amb resignació el nou decret que ha entrat en vigor aquest primer de novembre i que introdueix modificacions en aquestes activitats.

Un dels canvis més significatius és l’obligatorietat de notificar les activitats d’una durada igual o superior a dues nits consecutives. A partir d’ara s’han de notificar totes les sortides de cap de setmana i això, segons el comissari de la demarcació de Girona dels Minyons Escolta i Guia Sant Jordi, el calellenc Àngel Badalló, representa un enrenou i més burocràcia. Badalló considera que el nou decret és molt més restrictiu i els treu autonomia a l’hora de planificar les activitats: “No ens agrada perquè ens treu facultats que abans sí teníem. Ara si hem de fer una sortida de cap de setmana ho haurem de notificar amb tota la paperassa que s’ha de fer. És una pèrdua de poder fer lleure de manera voluntària. Cada vegada es restringeix més. Estarem més controlats”. 

Segons Àngel Badalló, que també és ex cap de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella, amb aquest nou decret la Generalitat està professionalitzant molt el sector del lleure i els diferents moviments que hi treballen no ho veuen amb bons ulls tot i que ho acaten: “Des del món del lleure creiem que s’està professionalitzant massa aquest sector i per això surten aquestes normatives. Hem batallat perquè no se’ns apliqui a tots per igual però no ho hem aconseguit i haurem d’acatar la normativa. És una càrrega aquest nou decret”. 

El nou decret també regula algunes activitats esportives dins el món del lleure i modifica les ràtios que ha de complir l’equip de Caps de manera que sempre que hi hagi menors de 16 anys serà obligatòria la presència de dos monitors.

Segons la Generalitat, amb aquest nou decret es vol adaptar a les noves realitats socials i incrementar la qualitat i la seguretat de totes les activitats de lleure.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *