Augmenta l’atur a Calella per tercer mes consecutiu

Imatge d'arxiu

Creix la desocupació a Calella i al conjunt del Maresme, segons les dades del Report d’Atur de l’Observatori de Desenvolupament del Consell Comarcal del Maresme. La taxa d’atur registrat del mes d’octubre a Calella ha pujat fins al 18,71%, un dos i mig per cent més que respecte al mes de setembre i uns percentatges molt superiors als d’ara fa un any. La comparativa anual indica que ha augmentat en 334 calellencs i calellenques. A la comarca l’increment ha estat de 5.090 persones aturades.

L’octubre s’ha tancat amb 1.522 calellencs i calellenques en situació de desocupació. Són trentena més que al setembre. Amb tot, en terme interanuals, la dada és significativament molt superior, un 28,11% més.
La mitjana comarcal és del 14,40%, lleugerament per sobre del mes de setembre. En total 29.756 persones busquen feina al Maresme. Si bé l’atur ha augmentat, les dades d’aquest mes d’octubre són inferiors al percentatge d’atur provincial i al del conjunt català. Pineda de Mar és la població amb la taxa d’atur més elevada de tota la comarca, amb un 22,33%, la segueix Santa Susanna amb un 21,49% i Tordera amb un 19,26%. El 55,38% de l’atur comarcal es concentra en les activitats econòmiques de comerç a l’engròs i al detall, activitats administratives i serveis auxiliars, hostaleria i indústries manufactureres. En aquest sentit, afecta 16.478 persones. El Report de l’Atur per l’Observatori de Desenvolupament Local també indica que la indústria i la construcció són els únics sectors que registren un descens de l’atur.
La desocupació al Maresme continua sent més elevada entre les dones que representen el 55,76% i les persones d’edat avançada. De fet, el passat mes d’octubre els únics col·lectius que van registrar un descens en la desocupació van ser els de 25 a 44 anys.

Les dades d’atur registrat no recullen les persones afectades per ERTO.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *