L’oci nocturn calellenc es prepara per a la reobertura

A poques hores per encetar el cap de setmana, discoteques i bars musicals es preparen per recuperar l’activitat aquest vespre després de 18 mesos de tancament. Tot i que el Govern de la Generalitat va autoritzar des d’ahir la seva reobertura, a Calella l’oci nocturn recuperarà l’activitat avui. Ho faran locals com la discoteca The Frog, que obrirà portes recuperant el seu horari habitual, fins ben entrada la matinada, amb un 70% de l’aforament i exigint el passaport Covid. Una represa que des del sector afronten amb “il•lusió i cautela”.

Així ho ha confirmat el seu gerent, Raül Zarco, qui es mostra il·lusionat, però també a l’expectativa per com respondrà la gent aquesta reobertura després de 18 mesos sense poder sortir de festa. En una entrevista al programa La Ciutat ha reconegut en té moltes ganes d’obrir i que ho fa amb una sensació de com si comences de nou.

Hem aguantat com hem pogut. Aquesta nit obrim i no sabem com anirà tot plegat. És com començar de nou, com si fos el nostre primer dia. Estem a l’expectativa de com anirà i quina serà la resposta de la gent.

Seguint la normativa anti-covid, aquells que vulguin sortir avui de festa hauran de fer tenint la pauta completa de vacunació o amb una prova diagnòstica negativa. S’haurà de presentar mitjançant un QR a la porta de la discoteca, que es pot descarregar a través de l’aplicació La Meva Salut. Els locals llegiran aquest QR amb una aplicació que ha fet la Generalitat i que recull la informació del sistema de salut i farmàcies per constatar si el client que vol accedir al local compta amb el passaport covid o compleix amb els requisits equivalents, és a dir, si s’ha fet un antígens o PCR.

Tenim una aplicació amb un lector de càmera on llegim el QR i surt un asterisc verd, vol dir que tot està bé, o un vermell, que vol dir que aquella persona no està vacunada i no s’ha fet una prova.

Tot i l’obertura, es mantenen certes restriccions com aquest passaport covid, l’aforament del 70% o l’obligatorietat de dur la mascareta en tot moment, menys quan es consumeix. De fet, segons Zarco aquesta normativa és la que més li preocupa. Assegura que aquesta mesura serà la més difícil de fer complir i apel·la a la responsabilitat individual.

El meu aforament al 70% són unes 210 persones. El que més em preocupa és com gestionaré el tema de la mascareta. Hem posat cartells que recorden que és obligatòria i que no es pot treure i també tindrem la seguretat per recordar-ho.

El gerent del Frog ha reconegut que el sector ha estat patint els constants canvis normatius que afecten la seva activitat, generant confusió entre els empresaris i la clientela. També ha lamentat l’impacte que ha tingut la Covid en l’oci nocturn. Sent un dels més perjudicats, prolongant un tancament d’any i mig i amb deutes econòmics, fet que dificulta una correcta reobertura.

Moltes discoteques de renom han tancat portes perquè és insostenible. Et diuen per exemple, sí té 2.000 euros d’ajuda, però què faig amb això jo? Res. He de pagar assegurança, fer un manteniment per quan obri, pagar impostos, taxes i amb la porta abaixada. Tot costa uns diners i sense tenir activitat en 18 mesos.

Per la seva part, la Federació Catalana d’Associacions de Restauració i Musicals (Fecasarm), al costat de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac), ha demanat al departament de Salut que habiliti les farmàcies “de forma urgent” per generar certificats Covid digitals.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *