El 95% de la gent gran de les residències de Calella s’han posat la vacuna de la Covid

La gent gran de les residències de Calella ja han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer BioN-Tech contra la Covid. Després de Fàtima, Mar i Sol i La Maresme; també ha arribat a la residència Lantus, que ha estat la darrera en rebre la visita de l’equip de l’ICS encarregat de la campanya de vacunació. De mitjana, un 95% dels residents han iniciat el procés d’immunització adquirida, que es completarà quan rebin la segona dosi, amb una diferència de temps de 21 dies.

La campanya de vacunació contra la Covid ha arribat ja a totes les residències de gent gran de Calella, tal com ha confirmat l’Ajuntament en una nota de premsa, en què aporta dades sobre el seguiment ha tingut entre els usuaris. La mitjana és del 95%, entre el 94% al que s’ha arribat a Lantus i Fàtima, i el 97% a Lantus.

Els residents dels centres de gent gran són amb el personal sanitari i sociosanitari els 2 primers grups de vacunació prioritaris segons el pla de vacunació fixat pel Ministeri de Sanitat. Amb ells ha començat la primera etapa del procés, que segons es calcula durarà 12 setmanes, fins al març, i permetrà immunitzar 2,3 milions de persones al conjunt de l’Estat Espanyol.

Sempre en funció de la disponibilitat de dosis que hi hagin tant del vaccí del Pfizer-BioNTech com de Moderna, i les que es puguin aprovar en endavant, s’aniran administrant a la resta de col·lectius. Per aquest ordre seran: les persones de més de 65 anys, les que tinguin alguna discapacitat, col·lectius de risc, persones que viuen o treballen en entorns tancats, persones amb vulnerabilitat per la seva situació econòmica, professionals de feines essencials i personal docent.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.