Avui fa un any que es va estrenar “100 metros”

Avui, 4 de novembre fa un any que es va estrenar als cinemes la pel·lícula “100 metros”, rodada en part a la nostra ciutat . La producció de Filmax, i protagonitzada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez entre d’altres, ha tingut molt d’èxit des de la seva estrena als cinemes.

El film, narra la història real de Ramón Arroyo, un pare de família que viu per la feina fins que el cos comença a fallar-li. Diagnosticat d’esclerosi múltiple, tots els pronóstics semblen indicar que en un any no serà capaç de caminar ni cent metres. És llavors que Ramón decideix plantar cara a la vida participant a la prova esportiva més dura del planeta: una IronMan (llavors “Challenge Barcelona-Maresme”). Amb l’ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, Ramón inicia un peculiar entrenament en el qual lluitarà contra les seves limitacions, demostrant al món que rendir-se no és una opció.

Des de l’estrena, la pel·lícula ha recaptat a Espanya un 2 milions d’euros amb uns 400.000 espectadors als cinemes. El 2016 el va tancar com a dotzena pel·lícula més vista de l’any.

A la nostra ciutat s’ha pogut veure 3 vegades, una en un passi privat per als calellencs participants i les seves famílies, el mateix dia de l’estrena, i dos passis més obertes a la ciutadania. En les tres ocasions, la Sala Mozart es va omplir a vessar.

El film es va vendre a Netflix Internacional, on la poden veure centenars de milions de persones. A Espanya, ara mateix es troba a Movistar+, en DVD i Bluray.

100 metros te tres premis: un Goya com millor actor secundari per Karra Elejalde; i 2 Premis Gaudí: 11 nominacions, incloent millor pel·lícula en llengua no catalana i també el premi “ONCE Solidarios”. La pel·lícula també va rebre nominacions als premis Forqué i el reconeixement de la Societat Espanyola de Neurologia.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *