Badalló (ERC): “Tenir una plaça de l’1 d’octubre ajudarà a mantenir-ne la memòria”

Angel Badallo00000000

El regidor republicà s’ha mostrat partidari a la proposta ciutadana de canviar el nom de l’actual Plaça del Rei. En una entrevista al programa La ciutat, Àngel Badalló, ha explicat que ja van intentar-ho en l’anterior mandat, llavors amb la idea de posar-li Plaça del Mercat, però que no se’n van sortir. Considera que seria oportú ara dedicar un espai de la ciutat a recordar els fets que van tenir lloc a Calella al voltant del dia del referèndum. La proposta la va llançar inicialment el CDR de Calella i encara avui no s’ha pres la decisió en ferm s’elevarà al Ple Municipal. Podria entrar al debat de la sessió del dilluns a última hora si es registra com a una moció d’urgència.

Àngel Badalló ha recordat que el partit republicà va tirar endavant les iniciatives del canvi de nom de la Plaça de la Constitució i també, però sense èxit, de la Plaça d’Espanya per Plaça del Bunyol, que és com se la coneix popularment; fins i tot de la Plaça del Rei, anteriorment als fets de l’1 d’octubre. En aquest últim cas, troba idoni que se la rebategi per deixar testimoni d’un dia clau en la història recent de Catalunya.

La Plaça del Rei, com la del Bunyol, s’haurien de canviar els noms. Si la proposta és ara Plaça 1 d’octubre, cap problema. Van passar una sèrie de fets molts greus i tenir aquest nom a la plaça ajudarà a mantenir-ne la memòria.

Badalló també ha defensat un altre canvi de nom: el de l’Escola Doctor Carles Salicrú, tal i com plasmen en una moció que, aquesta sí, es debatrà a la sessió del Ple Municipal del 16 d’abril, a iniciativa conjunta d’ERC amb el PDECat i el PSC.

El partit republicà ha apostat des d’un principi per obrir un procés participatiu per elegir-ne el nom, tot i que Badalló admet que en termes de participació Calella no ha arribat a un escenari òptim. I tampoc ha estat del tot encertat el procés que s’ha seguit fins al nomenament imminent de Sílvia López com a Síndica Municipal.

El procés no ha estat del tot correcte. Hi havia una passos marcats que potser no s’han seguit com es deia al principi. S’haguessin hagut de fer millor perquè la gent que participava en la tria i presentava les candidatures es sentissin més ben tractats. Entenc el senyor Pérez i que s’assabentés per la ràdio que no havia rebut cap suport és lògic que li dolgui.

Quant a la situació política catalana, ha lamentat que els fets confirmin que a Espanya no es garanteix l’Estat de Dret. Ho ha argumentat contraposant dues decisions judicials:

Els autors de l’agressió a Blanquerna estan lliures i passejant-se perquè tenen fills i els que convoquen una votació per saber què pensa la gent estan a la presó, de forma preventiva perquè no es torni a repetir. Tot i que sobre els primers hi ha sentència ferma.

El regidor d’ERC a Calella ha dit que personalment aposta per investir el més aviat possible president –sense especificar qui ha de ser-ho–, formar Govern a la Generalitat de Catalunya i acabar amb el 155 perquè Catalunya tornin a la normalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat